Cind nu mai ai bani de prezervativ : vasectomia

Aparent vasectomia pune o problema majora numai jumatatii masculine a unui cuplu :  se merita oare sa renunti la scopul biologic al existentei tale numai asa pentru un capriciu de moment ? In realitate si jumatatea feminina are un motiv suplimentar de stres DUPA . Pai ce ar fi daca va ramine gravida? Ca deh , motive sa iei  pilule  (cel putin „pe faţă” ) nu prea ar mai fi.  Iar daca ai intirziat putin la servici pentru niste sarcini speciale lasate de sef iar dupa citeva luni apare sarcina … e cam greu sa gasesti un motiv nevinovat 😀

Dar hai ca am dat-o deja prea mult pe filozofie şi nu e scopul meu aici sa fac procese de conştiinţă aşa că să trecem la treabă şi să vedem ….

Ce este vasectomia

Întotdeauna am fost de părerea ca o imagine face cît o sută de cuvinte.  Aşa că hai să privim puţin imaginea de mai jos

a…nu…cred că le-am încurcat.Să mai încerc o dată :

schema vasectomiei

schema vasectomiei

cred ca de data asta am nimerit-o 😀 .E clasica poza a organelor genitale masculine . Tubul ala ca o macaroana care urcă de la coi în sus e canalul (sau vasul) deferent prin care spermatozoizii merg de la locul de fabricare spre piaţa de des(fuck)ere. -mai multe despre cum funcţionează testiculele găseşti aici– Întreruperea acestei căi practic opreşte ieşirea spermatozoizilor aşa încît nu mai există posibilitatea de a lăsa partenera gravidă. Este ceea ce vezi în poza „după” .  Simplu,nu ?

Cum se face vasectomia

Tehnica e simplă. Se face o mică taietură cam de 1 cm pe scrot (se poate face una pe mijloc pe unde se „scot” ambele canale, sau se fac două pe lateral, cite una pentru fiecare canal deferent). Anestezia e locală, ca la dentist , cu xilină. De durut nu doare (decit cel mult … sufletul) şi nu ţine (operaţia) mai mmult de juma de oră, depinzînd desigur de mîna urologului. In poza din dreapta ai schema operaţiei. Daca ai ceva răbdare am pus mai jos şi un filmuleţ (abia pe la sfîrşitul lui vezi cum se desfăşoară „secţionarea” ).

Iar dacă chiar vrei să te vasectomizezi uite mai jos un film în care vezi exact cum se desfăşoară totul

Citeva explicatii

 • pina in secunda 0.40 se face anestezia (cu seringa aia maaaare)
 • 0.45 – 0.50 se face acea tăietură de pe scrot
 • 0.50 – 1.15 caută in scrot vasul deferent
 • 1.15 – 1.30 gata,l-a gasit si acum il pregateste de tăiere
 • 1.31 – 2.07 of,lungă-i pregătirea asta 😦
 • 2.08 momentul culminant – tăierea canalului însoţită desigur de comentariile din tribune
 • 2.09 – 4.30 se cos cele două capete si se pun inapoi in scrot la locul lor
 • urmeaza acelasi lucru pentru celălalt canal iar la final inchiderea scrotului

La final să incerc să lămuresc cîteva chestii

Vasectomie = castrare ?

NU. Hormonii masculini (testosteronul & Co) sint produşi e drept tot în testicol dar de către alte celule decît cele ce produc spermatozoizii si acesti hormoni sint eliminati direct in singe fara a trece prin canalele sectionate. Daca nu ai facut-o incă,citeste articolu asta despre testicule si functionarea lor – totul iti va fi mult mai clar atunci.

De cînd devine sigur contactul ?

Pe canal mai rămin spermatozoizi care pot să trăiasca încă vreo 2 luni după şi să facă surprize.De aceea pentru deplina siguranţă trebuie să ai 20 de ejaculări … sau să treacă 3 luni de la operaţie pentru ca totul sa fie … safe

Mai iese ceva prin penis cînd fac sex ?

IESEEEE. Te mai trimit odată la acel articol unde vei (re)citi că doar 10% din volumul ejaculatului provine din testicul , restul e din prostată (60%) si veziculele seminale(30%) care nu sint afectate. Deci oricum mai rămine 90% din volumul dinainte. Suficient,nu !!

Se mai întoarce mortu de la groapă ?

Adica se pot coase la loc canalele dacă te răzgindeşti (tu sau partenera) ?.Teoretic se pot.Practic însă DOAR CAM JUMĂTATE din cei care se răzgindesc îţi „revin” după re-operare

Nu se poate mai simplu cu laser ? Că e la modă …

Am să inchei tot cu o poză … mai grăitoare decît …. nu-i aşa … 1000 de cuvinte

Reclame

3 răspunsuri

 1. eu am facut vasectomie in urma cu 2 ani jumate si totul e ok. am 34 de ani dar nu-mi pare rau. asa ca nu va speriati, nu e grav iar avatajele contraceptive sunt evidente, cred.

 2. Da, probabil nu era calibrul potrivit 😀

 3. foarte tare ultima poza,iti arde toata „treaba”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: