Din ciclul „Tratează-te că rişti să trăieşti prea mult”

Hipotiroidia e o boală destul de frecventă.Caracterizată prin crestere in greutate,sensibilitate la frig,lentoare în mişcări afectiunea este tratată frenetic mai ales în contextul actual de etichetare negativă a tot ce este gras şi plin de colesterol. Dar iată ce surpriză poţi avea citind acest articol din care reproduc mai jos partea cea mai importantă

Hipotiroidia, una dintre cele mai frecvent tratate afecţiuni în Statele Unite, poate fi văzută de acum ca un semn de longevitate. Cercetătorii spun că nu este deocamdată cazul ca persoanele care suferă de această afecţiune să îşi întrerupă tratamentul, dar că se efectuează în continuare cercetări pentru a se afla dacă acesta este într-adevăr secretul unei vieţi mai lungi, cel puţin pentru unii oameni.

Doctorul Martin Surks şi colegii săi de la Centrul Medical Montefiore şi Colegiul de Medicină Albert Einstein din New York au studiat sute de oameni care au trăit peste 100 de ani şi au descoperit că o mare parte dintre aceştia sufereau de hipotiroidie.

Glanda tiroidă este situată în zona gâtului şi secretă hormoni a căror activitate influenţează metabolismul. Oamenii cu o activitate scăzută a glandei tiroide cresc greutate şi se simt obosiţi. Cercetătorii au descoperit că 15 – 20% din oamenii cu vârsta peste 60 de ani suferă de hipotiroidie. Doctorul Surks a emis ipoteza că aceasta ar putea fi o stare de normalitate pentru oamenii în vârstă şi ar putea fi de fapt un semn de longevitate.

Concluzia?O trageţi voi…pur şi simplu pentru că mi-a teamă să fiu eu cel care să spună că….

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: