Apendicita şi apendicectomia

Apendicectomia e, poate, cea mai frecventă operaţie.Şi poate nu atît din cauza numărului mare de apendicite acute,cît datorită ambiguităţii simptomelor şi,nu ţn ultimul rînd,datorită simplităţii operaţiei.Fiţi siguri că dacă apendicul era undeva în mijlocul creieruli,niciun sfert din apendicectomii nu s-ar fi efectuat

Să vedem în primul rînd CE ESTE APENDICUL ŞI CE ESTE APENDICITA

APENDICUL este un soi de „drum lateral înfundat” pe autostrada intestinului gros.Ca un „deget de mănuşă”.Cel mai frecvent se află în faţa abdomenului,undeva în partea din dreapta-jos.Sînt însă  situaţii cind se poate gasi şi în altă parte,tot în dreaptă însă,dar putţnd „urca” chiar sub ficat.

Intestinul gros,deci şi apendicul,conţine fecale.Problema cu apendicul este că,avînd acel aspect de sac,dacă ceva îi astupă gura mai mult timp,tot ceea ce se află în acesta putrezeşte.Se împute.Nu cred că sînteţi curioşi să puneţi fecale într-un borcan sa-l închideţi şi să vedeţi ce găsiţi acolo după 2-3 zile.Dacă vreţi,puteţi încerca.

Exact asta se întîmplă dacă CEVA anume astupă orificiul prin care apendicul comunică cu intestinul.Acel ceva poate fi orice:frecvent o bucată mai tare de fecale („fecalom”) dar chiar şi seminţe (mitul apendicitei apărute din cauza sîmburilor de cireşe).Fecalele din apendic seîmput.În urma fermnetaţiei se degajă gaze,săculeţul se dilată….iar dacă „dopul” nu pleacă in acest timp,apendicul dilatat va exploda = perforaţia apendicului = PERITONITĂ.desen1

Care sînt SIMPTOMELE ?.Nu am să descriu aici ce scrie prin tratatele de chirurgie.Tipic pentru apendicită este o durere care începe undeva în jurul buricului iar dupa 10-12 ore coboară in dreapta-jos.Se asociauă greţuri,febră,vărsături.Durerea nu încetează iar după 2-3 zile are loc perforaţia apendicului cu apariţia peritonitei:burta devine tare ,muşchii se contractă involuntar.E aşa-numitul „abdomen de lemn”.

ceea ce e important:

orice durere în partea dreaptă a abdomenului nou apărută,însoţită de greţuri şi febră,care nu se ameliorează după 24 de ore,trebuie să vă determine să mergeţi la urgenţă.

E treaba medicului de acolo să decidă dacă e sau nu apendicită.Nu aşteptaţi pînă cînd apare „abdomenul de lemn”.Atunci e CLAR că e peritonită dar situaţia e acum gravă,operaţia mult mai complicată şi recuperarea mai indelungată.

OPERAŢIA e simplă.Nu am să vă sperii acum povestind despre decese după o benală apendicectomie,nici despre sechele neurologice post-rahianestezie.Orice procedeu medical( şi o simplă extracţie dentară) e însoţit de riscuri.

Deci cum decurge operaţia:ţi se pune o perfuzie,apoi esti dus în sală unde ţi se face anestezia în coloana.Am postat aici pozitia şi locul în care ţi se face anestezia.

tehnici-anestezice_2tehnici-anestezice_1

La citeva minute  vei simţi furnicături în picioare,acestea vor deveni grele,nu le mai poţi mişca iar la vreo 10-15 minute începe intervenţia propriu-zisă.În timpul ei poţi auzi ce se petrece în jur,poţi chiar conversa cu chirurgii ce te operează.Nu vei simţi nici o durere.În aproximativ jumătate de oră totul e gata,după alte citeva ore eşti în salon ier la 2-3 zile acasă.Toate acestea în cazul că operaţia decurge fără complicaţii iar apendicul este „la locul lui ”

DUPA OPERAŢIE.IMPORTANT.

 1. Nu te ridica in fund mai repede de 24 ore.Stai culcat.Există riscul de a ramîne cu o durere de cap foarte suparătoare.
 2. Dacă totusi după rahianestezie ai această durere de cap,ea se ameliorează după consum de cafea

Aceasta e calea clasica.Amicul Iulian scrie despre apendicectomia laparoscopică aici…E o tehnică nouă care la noi va deveni obişnuită atunci cînd îşi va termina Iulian specializarea.Am gasit pe youtube un filmulet cu faza culminanta a apendicectomiei laparoscopice…apendicul este acel maţ situat in partea de sus şi prins de clestele din stinga.Iar aici veţi gasi o scurtă istorioară despre apendicectomie.

Reclame

170 răspunsuri

 1. Pt iulia.a
  multumesc pt aprecieri .. si scuze pt intirziere
  Posibil sa fie un granulom de fir. Induratia e normala in perioada de inceput, e totusi o taietura 9si cind te tai la deget un timp pielea e mai tara pina se vindeca rana complet). Oricum sint convins ca in luna in care am intirziat sa iti raspund ai mers l amedicul care te-a operat la control si ai primit un raspuns mult mai avizat
  cit despre problema sarcinii sint convins ca fiecare medic pe care l-ai intrebat ti-a dat un ALT interval de timp. cu permisiunea ta am sa evit sa iti sporesc nedumerirea … si nu am sa iti dau si eu un interval care sigur nu va corespunde cu cele spuse de colegii mei

 2. Buna, nu stiu daca blogul mai este activ, dar este cel mai bun blog mefical din cate am citit, felicitari! Am 2 intrebari.
  Am facut apendicectomie clasica acum 3 saptamani, fara complicatii, aveam insa ceva lichid in peritoneu. Am avut indicatie de mers din prima zi, scaun din prima zi si in fiecare zi, concediu o saptamana. Apoi am mers la munca cu mijloace de transport in comun, fac cam 1’20” ca biroul e in celalalt capat al Bucurestiului.
  1. Mai am dureri usoare din cand in cand si aseara am avut curajul sa imi palpez operatia. Este usor indurata zona de sub pile, DAR la capatul inferior al taieturii dub piele simt o galma mica, ca un nod de fir sau cat o boaba de piper. E normal asa ceva sau… am rupt operatia? galma ma doare usor la mers repede si e f tare, nu e mobila, dar pielea aluneca peste ea…
  2. La cat timp dupa apendicectomie pot ramane insarcinata?
  Mltumesc mult pentru raspuns.

 3. Pt Adrian
  Blogul mai e valabil asa … din cind in cind 😉
  greu de zis cam ce se intimpla in cazul tau. As fi tentat sa spun ca in cursul operatiei a fost paote atins canalul inghinal sting care contine si ductul spermatic respectiv, durerea iradiind in testicol . Repet, un examen direct (palparea zonei) facut de un medic e de preferat unui consupt pe nv facut virtual. Eu zic sa ii spui despre problema medicului care te-a operat atunci cind vei merge la control

 4. am si eu o intebare daca mai este valabil blogul. am 23 de ani am facut o operatie de apendicita acuta flegmanoasa.(bine inteles, fusesem la medicul de familie cu 3 saptamani in urma si dupa o consultatie neamanuntita dandumi un tratament pentru stocam dupa cele 3 saptamani si cv o inlocuitoare a medicului meu de familie m-a trimis la spital sa ma consulte un medic specialist chirurgie generala la colic apendicular) ( a fost putin complicat cu anestezia mi-a facut mai multe decat trebuia ca nu nimerea din prima ) a decurs totul bine exceptand anestezia. am inceput sa merg ca un om normal si nesanatos la cap ce sunt. dar a trecut aproape 1 saptamana si ceva. de la operatie si au inceput sa apara mici dureri la testicolul drept. la atingere, sau chiar daca stau intins in pat cu picioarele incrucisate. ati putea sa imi dati o parere? am de ce sa ma ingrijorez. mentionez ca nu mai vreau spital… sunt satul chiar si de medicul de familie cum specificasem si mai sus nu fiind unul foarte priceput. deci ma puteti ajuta cu un raspuns pentru durerea mea care ar fi explicatia ? mentionez am facut putin efort prin plimbari scurte in parc. si am fost putin zgaltait acum vreo 2 zile si de mijlocul de transport in comun. alimentatia a fost aproximativ cea din dieta. nu facand mari abateri de la ea ( o felie de paine, un biscuite, )

 5. Pt cati stancescu
  E bine sa luati legatura cu medicul care l-a operat. Posibil sa fie vb de o reactie la firele de sutura (granulom de fir?). Nu recomand sa ii dati antibiotic fara a fi vazut de catre medicul operator.

 6. buna seara,

  sotul meu a fost operat de peritonita acuta in decembrie 2013 si de vreo 2 zile zona din jurul operatiei s-a inrosit si mie, mi se pare mai calda decat restul corpului-precizez ca nu are dureri.
  care ar putea fi cauza?

  multumesc anticipat

 7. Pt Macreanu Liviu
  E normala acea intarire … acol a fost totusi o taietura . .o cusatura .. deci o cicatrice. Pe masura ce se va vindeca operatia acea „intarire” se va ameliora. E bine totusi sa mergila chirurgul care te-a operat pentru ca ceea ce se vede e mult mai important decit ceea ce se poate scrie/citi pe net.

 8. Domnule doctor, e normal ca la 2 sapt. de la operatie, de-a lungul taieturii, pe ambele parti, zona sa fie tare si putin umflata, fara a fi rosie?precizez ca in toata aceasta perioada nu am facut efort in afara unor plimbari prin oras pe distante scurte.
  Multumesc anticipat pt. raspuns.

 9. Pt Macreanu Liviu
  Plimbarile prin oras nu trebuie sa depaseasca 15-30minute. Calatoria cu trenul sper ca nu implica stat in picioare continuu. Oricum daca poate fi aminata (calatoria) ar fi bine .. .macar o luna. In principiu trebuie evitate orice activitati care implica o contarctura puternica a musulaturii abdominale… sau stat prea mult in picioare. La fel si despre sex … atita tim cit nu implica eforturi mari din partea musculaturii abdominale … Totusi cel mai bine ar fi sa ceri parerea chirurgului care te-a operat pentru ca el stie cel mai bine cam care e consistenta peretelui tau abdominal si care sint riscurile ca cusatura sa se „rupa”

 10. Pt Ioana
  Febra inseamna infectie. E important daca e prezent trenzitul intestinal, aidca daca are scaun sau macar vinturi. Oricum in contextul dat (apendicita perforata = peritonita) nu ma astept la o ameliorare prea rapida. Are si frisoane? 37.2 nu e chaiar o febra alarmanta. Totusi sper ca el este acum internat in spital, sub supraveghere.

 11. buna , Fiul meu a fost operat de apendice perforat acu 10 zile . i s a pus tub de dren si dupa 3 zile ne au lasat acasa, Din a doua seara acasa a inceput sa faca febra 37.3 apoi seara urmatoare 37,6si miercuri 38, 6. Miercuri seara a fost operat iarasi sub buric pentru a l curata de puroi care se spune ca s a strans sub vezica , A duoa operatie are 10 ate, A fost tinut sub obserbatie si de marti i s au oprit antibioticele, A fost ok dar azi are iar febra 37,2. Spuneti-mi ce sa mai fac ca mi vine sa mor, El spune ca nu l mai doare nimicdar de ce febra , E foate seriat , Va rog sa mi spuneti daca ati mai auzit asa ceva si ce sa fac

 12. Am fost operat de apendicita acuta flegmonoasa prin metoda clasica, joia trecuta. Operatia a decurs bine, nu am si nu am avut stari de voma sau febra, tranzitul intestinal e normal. Maine urmeaza sa mi sa scoata firele. Pot sa fac plimbari prin oras, sa fac un drum de 5 ore cu trenul sau sa am momente de intimitate cu sotia?Daca e prematur sa desfasor aceste activitati, va rog sa-mi spuneti cam in cat timp le-as putea face.
  Multumesc anticipat.

 13. Pt Crina
  Pai e bine sa fii cu ochii in 4. Daca apare si febra iar durerea persista .. .poate chiar se agraveaza … revino la urgenta. Intr-adevar e prea mic pentru a avea probleme cu fierea

 14. multumesc pt raspuns, bineinteles pt ca a vomitat si apa care a bauto am plecat la urgenta si mi sa spus ca nu are nimic daca vomita sa ii dau in continuare fructe si apa „desi asta am tot facut de dimineata pe care toate le-a vomitat „dar daca sunt specialisti inseamna ca stiu ei ce vb ,desi cred ca apendicita nu e deoarece nu a facut febra deloc ,vom vedea ce se mai intampla se poate fierea asa de mic?????ca, a mancat aseara pe la ora 8 pizza si ma gandesc ca poate de acolo i se trage,nu am primit nici macar un medicament ceva,auzisem eu ca nu prea se da medicamente pt orice in tarile astea mai dezvoltate dar nici chiar asa :)inca odata multumesc din suflet

 15. Pt Crina
  Mergi cu el cit poti de repede la urgenta. E posibil sa aibe apendicita !!

 16. Buna ziua !Am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta copilul meu are 11 ani,azi de dimineata sa trezit cu durere de burta dupa doar 10 minute a vomitat ,i-am facut un ceai de tei sa il linisteasca dar a vomitat si ceaiul,l-am palpat si il doare in partea dreapta cred eu langa ficat,va rog sa imi raspundeti ca sunt ingrijorata multumesc anticipat

 17. Pt ramonik
  Sincer, la cum sint scum simptomele nu pare a fi apendicita. Dar daca durerea creste in intensitate, apare febra, nu mai sta , du-te rapid la urgenta.
  Nu cred ca e nici o problema renala. O piatra in curs de eliminare ar durea mult mai rau .. ca atunci. Dar nu e exclusa totusi posibilitatea. Daca ai modificari urinare (urina tulbure … frecventa … usturimi) ar putea fi vb de o infectie urinara

 18. buna.de ceva vreme am niste intepaturi in dreapta jos.sunt suportabile,si nu sunt tot timpul,ci acu ma inteapa cateva secunde,pe urma ma lasa ma inteapa iar dupa vreo cateva ore iar .nu am greturi,constipatie,etc.inainte cu 3 ani aproape am avut in acelasi loc o durere dar extraordinar d mare,care nu mia trecut si in acceasi zi am fost de urgenta la spital,aveam o pietricica la rinichi.dupa o perfuzie durerea a trecut.poate sa fie tot aceasi cauza?la ginecolog am fost ieri,totul e ok.sau credeti ca e apendicita?

 19. Pt nikoleta
  Balonarea poate sa fie ca urmare a tulburarii activiattii intestinului in urma operatiei (a fost totusi vorba de o agresiune a intestinului , chiar daca tu , fiind anesteziata , nu ai simtit). Cit despre simptomele de la locul operatiei eu zic sa mergi totusi la medicul ce te-a operat pentru un control, s nu fie cumva vb de o infectie la nivelul cicatricii

 20. Buna ,pe 3 dec anul trecut am fost operata de apendicita acuta (operatia clasica),la 2 luni de la operatie inca mai am dureri in zona de sub taietura (zona ovarului).Incizia(taietura)este rosie, un pic umflata si tare .Iar dimineata ma tot trezesc balonata ,mentionez ca nu am mai fost la nici un control dupa scoaterea firelor (13 dec)Poate fi un motiv de ingrijorare ?Se poate sa fi facut complicatii?Sunt brutar si serviciul meu presupune efort foarte mare .Va multumesc

 21. Pt Ionut
  In cursul operatiei pt apendicita nu se umbla la canalul inghinal. Mia degraba ceea ce te supara pe tine tine de peretele abdominal (muschiul a=drept abdominal) care e fost „deranjat” atunci cind s-a facut taietura. Oricum sper ca respecti indicatia de anu face eforturi macar o luna de la operatie.

 22. Buna.De o saptamana si jumatate sunt operat de apendice,iar dupa ce mi s-au scos firele am observat la palpare ca nu ma doare operatia ci de la operatie pana la baza penisului simt o usoara durere insotita de o senzatie de arsura la atingere.Saptamana aceasta nu am cum sa iau legatura cu medicul care m-a operat,asa ca va rog sa-mi raspundeti daca ar trebui sa-mi fac griji ca ar putea fi vreo hernie inghinala sau este ceva normal.Zona nu este inflamata.Va multumesc

 23. Pt RAmona
  Eu zic sa astepti macar o luna de la operatie. Bine, taietura e mica, probabil esti tinara si ai muschii abdominali puternici. Dar eu totusi zic sa nu risti aparitia unei eventratii care, crede-ma a ceva naso. Lasa ca o sa mai fie gheata si luna viitoare 🙂 Nu ca ai depune cine stie ce efort patinind dar nu poti exclude niciodata un accident. Si stii legea lui Murphy care spune ca acolo unde esti lovit ai toate sansele sa te mai lovesti si a doua oara 😀

 24. buna seara… cu 22 de zile in urma am fost operata de apendicita… Ma expun la vreun risc daca patinez. Va multumesc

 25. Pt Viorel
  De putine ori am vazut doua consulturi medicale facute de dooi dr diferiti si cu acelasi rezultat. Deci eu stiu ce sa cred 😉
  Aderentele, mai ales in faza incipienta, nu se pot vedea nici la CT ci doar se poate presupune. Urice inflamatie locala postoperatorie dupa vindecare va lasa o cicatrice care e tocmai acea aderenta. Acuma problema cu aderentele nu e atit faptul ca exista cit riscul de a face, cindva , ocluzie intestinala.
  Greu de zis ce sint acele colectii . Nu cred sa fie puroi , ai fi facut febra. Poate sa fie vorba de un infiltrat inflamator care se va absorbi cu timpul. La fel infiltrarea edematoasa de la CT e un rezultat al iritarii din cursul operatiei si se va retrage in timp.

 26. In primul rind tin sa va multumesc pt raspuns si as vrea sa va spun ca nu ma asteptam sa-mi raspundeti.
  Acum insist si va dau detalii mai multe:
  ECO abdominal:mici colecti lichidiene la nivelul cicatricii postoperatorii cu diametrul max de 5mmm.
  CT:prezinta o fina infiltrare edemoasa post operatorie a grasimii din jurul cecului, fara colectii lichidiene constituite.
  Va rog sa ma iertati dar la un control mi sa spus ca as avea aderente si de asta sint asa de ingrijorat (la 2 sapt dupa op la Tirgoviste iar la Floreasca a doua zi contrariul)nu stiu ce sa mai cred.
  La CT a mai constatat :laminectomie l5 drp recent efectuata pt hernie de disc ,cu aspect adematiat al musculaturii paravertebrale drepte.
  Multumesc si Dumnezeu sa va dea sanatate.

 27. Pt Vio Rel
  PAi daca esti galben si frumos banuiesc ca ti-au crescut si ochii oblici 😀
  LAsind gluma la o parte, sa stii ca orice operatie pe intestine le irita. Plus ca tu ai avut si o infectie pe acolo. De aceea sint ele mai active (hiperkinetice ca sa folosesc un temne medical) posibil sa ai si diaree … Pofta de mincare iti va reveni treptat, ideea e sa incerci sa consumi pentru inceput mincare mai naturala, deci cit mai putin condimentata (gen morcovi, mere, nu insa si citrice foarte acide)

 28. trebuie sa va mentionez ca m-am operat si de coloana pe 2 dec si pe 13 apendic ambele cu anestezie totala.Am ramas cu scirba de mincare si sunt cam Galben si Frumos ,asta ca o gluma.Multumesc si multa sanatate.

 29. am fost operat acum o luna de peritonita localizata si de atunci ma doare burta si imi bolboresesc matele.La inceput durerile erau mai accentuate dar cu timpul au devenit suportabile. Am facut CT ,ECO si nu mi-a gasit nimic.Ce credeti ca poate fi?

 30. Pt Madalina
  Probabil ca atunci nu a fost apendicita ci o colica renala .. sau o anexita. Ceea ce e si acum, daca simptomle sint aceleasi

 31. buna in urma cu un an am fost operata de apendicita si acum am aceliasi simptome e ceva normal?//

 32. Pai daca ea ocluzie nu aveai deloc vinturi, te durea toata burta, vomitai … Orice oparetie pe burta traumatizeaza intestinele si de acea ela sint mai lenese citeva zile. Si oricum nu prea ai mincat mincare solida zilele astea asa ca nu a avut din ce sa se formeze c …
  Deci eu zic sa nu te ingrijorezi, azi sau miine o sa ai si scaun.

 33. Buna,
  Am si eu o neliniste…vineri am fost operata de apendicitata.Mi-s a facut rahianstezie iar metoda a fost clasica, cu bisturiul. Nu cred ca a fost asa grav…mi-a zis ca daca mai stateam 2 zile atunci se agrava. Problema mea e ca pana acum (duminica) nu am avut scaun. Am gaze… vanturi, reflux si uneori si sughit. Inainte de operatie aveam stomacul gol deoarce am vomitat mult si nu prea mancasem , iar dupa am tot vomitat… Cum imi dau seama de oculzie? Pot bea o gurita de cafea? Multumesc in avanas!

 34. Asa se pare,desi nu prea cred ca am eu acest noroc:)):))Am inceput sa iau Diclofenac,pentru durerea de la operatie.M-ati prins,am menstrele la 2 saptamani si foarte abundente,cat despre ginecologi buni in braila,mai bine renunt.Cand am fost sa imi faca un eco nici macar nu stia sa il faca corect.Am facut un eco la Bucuresti,laEuroclinik unde mi-au spus ca imi lipseste un hormon de crestere si am un mic chist pe ovar.Acum am 1,47 iar inainte aveam 1,43.Am facut criza de apendicita pe drum,cand m-am intors si tot la bisturiu am ajuns.Acum nu ma simt prea bine,am reusit sa racesc.Astazi am facut umpik de febra 38 de grade.Cat despre telefon stiu cum este sa sune telefonul la ora 12 noaptea sau la ora 6 dimineata.Nu as fi atat de insistenta sa va deranjez asa de tarziu.Acum cum doriti dumneavoastra.Astept sa vad cum imi iese fierul peste cateva luni.

 35. He He , Onutza, pina l aurma tot de tuse o sa mori 🙂 🙂
  Pentru durerea de la operatie poti lua oarece antiinflamator … cit despre anemie poate nu strica sa mergi la un ginecolog, precis ai ciclurile mai dese … sau mai abundente .. asa e la inceput 😉 Daca anemia insa nu e prea „mare” ia fierul si asteapta … cu timpul lucrurile se vor normaliza
  Cit despre telefon .. prefer sa nu comunic astfel. Nu de altceva dar daca suna prea des risca sa imi deranjeze copiii 🙂 🙂

 36. Domnul doctor am reusit si eu in sfarsit sa imi fac analizele,dar sa stiti ca nu le am la mine,le-am uitat la tara:)).A fost mama cu ele la mf si mi-a spus ca sunt umpik anemica.Mi-a spus sa iau 5 luni fier si sa le repet dupa,iar pt operatie mi-a dat scutire pt sport.Am fost la medicul chirurg mi-a spus ca mi-am intins umpik operatia.As putea sa iau ceva impotriva durerii ca ma doare destul de rau??Ma gandeam sa imi fac o ecografie abdominala.
  Acum cateva seri m-am trezit din somn tusind destul de tare si cu o senzatie de sufocare,respirand destul de rapid.Daca imi fac o radiografie nu se vede nimik anormal,iar la ascultat se aude un weezing.

  P.S:Poate ne auzim la un telefon ca pe internet nu prea mai am timp sa intru.

 37. Pt Adi
  Nu cred sa fie apendicita – intr-o saptamina perfora
  Posibil e vorba de o intindere la muschii inghiinali . .. sau mai rau, un inceput de hernie (daca ridici greutati). Mai putin probabil ca sursa sa fie testicolul sau chiar rinichiul. Oricum e bine sa te vada un chirurg mai ales pentru a exclude posibilitatea unei hernii.
  Problema „la coloana” e ultima ce trebuie cautata , in caz ca celelalte ipoteze se infirma.

 38. Intre timp pt mai multa siguranta am fost la un medic, am facut o ecografie abdominala,l-am intrebat si de pos unei apendicite,el m-a apasat in zona apendicului dar nu ma durea la palpare.Eco abdominala a fost ok,dar totusi vreo 2-3 zile parca m-a mai lasat si acuma iarasi ma doare,acuma parca si cand apas, dar nu e o durere continua(parca spre ascutita).Poate sa fie oare de la spate si sa ma doara in fata in zona apendicului.Am probleme si cu spatele.De aia am intrebat si in postul precedent daca o apendicita ar putea evolua asa incet si eventual sa fie cateodata in stare latenta.

 39. buna ziua,
  ma doare si pe mine cam de-o saptamana asa in acea zona dar nu e o durere continua si foarte mare.Nu mi-e greata,nu mi-e rau,am pofta de mancare,nu am febra si nu e o durere de burta clasica,ca si cand aiavea indigestie sau ceva in genul.Mie imi pare mai mult radiata in partea dreapata jos a abdomenului.S-ar putea sa fie de la testicul pentru ca am observat ca daca pun mana pe el simt ceva de genu ca localizez durerea.Acuma nu stiu ce sa zic,nu pot sa spun cu certitudine de unde vine durerea.De cand a inceput sa ma doara am mai jucat 2 partide de fotbal si nu s-au agravat durerile sau ceva in genul.Ma doare si spatele in aceea zona.Acuma m-am gandit eu asa fara sa am cunostinte medicale ca e ori de la testicul ori apendicita.Dar ma gandesc ca ar putea fi o apendicita care sa se manifeste asa mai „usurel” la inceput.Sau sa ma gandesc mai degraba la altceva.Mentionez cade vreo 8 zile am avut o diaree justificata(adica stiu de la ce) si cam dupa aceea au nceput durerile acestea.Nu stiu daca o fi avand legatura sau e pur si simplu coincidenta.
  Multumesc

 40. multumesc f mult de raspuns..am fost la medicul de familie si ma trimis sa.mi fac un ecograf.la ecograf mi-a gasit toate organele in perfecta stare, apendicita e ok. posibil k am avut colonul iritat si o usoara intindere musculara in zona respectiva.acum ma simt mai bine

 41. Pt. GAbriela
  Posibil o problema la fiere … dar nu e exclusa apendicita e aceea e bine sa fii vazuta intii de un chirurg. Daca totul e OK din punctul lui de vedere poti aprofunda investigatiile la un gastroenterolog

 42. buna ziua..am si eu o mare neliniste. decateva zile ma deranjeaza in partea dreapta…mai exact zona de sub coasta pana in zona apendicelui este foarte incordata, chiar umflata un pic…nu simt durere, doar un disconfort.oare ce poate fi? apendicita sau altceva?

 43. Acuma cu bagatul drogurilor pe vena e o chestie deja clasica. Ai auzit de „supradozele” care omoara ditamai starurile sau michaeljacksonii. Morfina se baga pe vena intr-o anumita dilutie atunci cind durerile sint foarte mari. Efectul ei cel mai grav e ca „adoarme”centrii respiratori – e modul in care mor cei ce iau supradoze:pur si simplu nu mai respire si…kaput. De aici masca de O” de la gura. Cu miracolul poate e o exagerare-in cel mai rau caz te intubau si te treceau pe respiratie artificiala, nu moreai tu asa usor
  balonarea e un efect al unei proaste functionari a vezicii biliare.Daca nu cumva au scos-o si pe asta atunci. Nu stiu pe unde s-a intins acea infectie masiva, posibil sa fi afectat functionarea „fiarei”. Iar durerile sint normale dupa o operatie de asemenea amploare.E vb totuside o cicatrice. Iar cicatricile dor, mai ales la schimbarea de vreme

 44. buna,eu am facut operatia de apendice(peritonita)cu 4 ani in urma mi au spus medicii ca aveam 2 kg de puroi in burta si ca putrezise o mica parte din muschi si au fost nevoiti sa o taie,am ramas cu o gaura urata si am dureri si acu,am fost si la alti medici dar au zis ca e normal ca e cicatrice precizes ca am avut si infectie la fire si a trebuit sa mi le scoata si dupa 2 sapt mi a pus doar la suprafata..a si am avut dureri groaznice in timpul operatiei am simtit tot si au inceput sa imi dage morfina in vena pana am lesinat si dupa cca 1h45min mam trezit ca aveam masca de oxigen la gura si ca anestezistul tragea de mine sa ma trezeasca,au zis ca e un miracol ca mai sant in viata…,.,.as vrea sa stiu daca din cauza la morfina nu ma putea trezi,si daca e normal sa bage morfina in vena la operatia de peritonita.de atunci sant balonata si am dureri groasnice chiar si cand stau in pat,

 45. Tot e bine ca nu ai muşcat cu pofta din acea asistenta …. sau poate jumatatea din tine care nu statea de vorba cu ea se gindea si la acest aspect 😉

 46. hehe , era sa mor tocmai din cauza apendicitei. refuzam sa cred ca e apendicita. am ajuns la spital cam pe ultima suta de metri 🙂 direct in sala de operatii -> m-au trimis sa ma imbrac si mi-am luat haine de medic :)) s-au spart aia de ras cand m-au vazut in sala de operatie cu haine de medic chirurg 🙂 Nu mai era timp…asa ca m-au dezbracat ca pe un prunc si au dat cu bisturiul.

  Eu ma gandeam la Dr Lecter din Tacerea Mieilor. Jumatate din mine era constienta , cealalta jumatate mai simtea o intepatura desi aia taiau mai ceva ca Nea Tache Macelaru’. O mai tineam pe asistenta de vorba , draguta …pacat ca jumatatea corpului meu nu putea sa raspunda :))

  Oh but aia e parfum pe langa bucuriile post operatie E o placere sa mergi la buda cu tuburile de extractie dupa tine. As prefera sa iau un glont si sa trec prin doua razboaie mondiale decat sa mai repet.

 47. Pt. BOGDAN
  Imi cer scuze pentru intirzierea celei de a doua transe de raspunsuri. Poate caz intre timp problema s-a rezolovat …
  Intr-adevar doar chirurgul prin consult direct poate exclude complet apendicita. Faptul ca dureriloe sint de ceva timp nu „bate” cu o apendicita – ar fi perforat daca era. Totusi exista destule forme „atipice” pentru a exclude complet apendicita fara un consult direct.
  Faptul ca te doare cind te apleci ar indica o problema la coloana. Dca faci sport .. ridici greutati … intra in discutie acest diagnostic. Si amelioraera la caldura ar purtea indica o astfel de origine a durerii. Daca chirurgul a zis „pas” incearca un consult neurologic.
  Tot la spate dor si rinichii – cu iradiere in fata. O ecografie renala si un examen de urina ar putea sa iti arate daca e sau nu o problema acolo

 48. Multumesc pentru raspuns asa prompt….pentru rinichi beau ceai de coada calului si pentru splina sunatoare la recomandarea medicului…dupa cum v-am mai spus aseara ma-m intins pe jos in casa si ma-m apasat in zona aia am simtit o durere ascutita urmata de o serie de intepaturi care au tinut 5 minute…..si apoi ma lasat….dar pe la 1:30 noaptea ma luat iar…si ma tinut in reprize pana dimineatza pe la 6…reprizele constau in..in intepaturi in zona apendicelui timpde 2-3 secunde la interval de 5 min-30 min…va intreb pentru ca noaptea nu ma durut niciodata pana acum….cand am fost la medic acum 3 saptamani nu aveam durere in partea aceia cand ma palpat medicul…oricum daca nu ma lasa am sa merg iar la medicul de familie….
  revin…cu informatia ca am fost la medicul de familie din nou si mia dat reteta cu ketonal si no-spa +trimitere la un medic chirurg……si mentionez ca de azi dimineata daca am curea la pantaloni si ma aplec sa imi leg sireturile la adidasi ma doare… iar fara curea nu doare + ca se simte acolo o caldura puternica….
  inca o chestie pe care am uitat sa o spun…daca ma bag in apa calda-fierbinte durerea dispare ca prin minune…va rog sa a ajutati cu un sfat daca ajung la medicul chirurg si ma apasa acolo si ma doare sigur ma baga in operatie chiar daca nu e apendicita…nu am fost niciodata internat i spital nu am facut nici-o injectie nici-odata inafara de banalel vaccinuri de la scoala….sincer imi este frica….de operatie

 49. Pt. Bogdan
  Nu cred sa fie apendicita. In apendicita durerea nu cedeaza asa usor. Avind nisip, e posibil sa fi eliminat ceva de la rinichi, mai ales daca durerea a aparut dupa o zguduitura.

 50. am si eu o nelamurire si sper ca ma puteti ajuta…
  am 23 de ani si de o luna ma doare in partea dreapta jos in zona apendicelui….durerea nu este continua si este sub forma de intepaturi….de exemplu azi poate sa ma intepe in reprize cu pauze de cateva ore…si apoi sa ma mai ia iar peste 2 zie sau 5…plus ca simt cateodata o caldura in zona aia….am fost la medic acum 3 saptamani…am facut si ecografie cu ocazia asta mia gasit nisip la amundoi rinichi si fierea un pic marita…pentru durerea din partea dreapta mia dat antibiotic+ketonal+no-spa….am terminat tratamentul nu ma mai durea dar dupa cateva zile ma luat iar….azi ma-m apasat in zoza aceia si am simtit o durere ca o intepatura urmata de alte durere in reprize care au tinut circa 5 min…apoi ma lasat ca si cum nu sa intamplat nimik….ce poate fi……?..este posibil o apendicita..?

 51. tubul l-au scos dupa 4 zile daca imi amintesc bine dar am ramas cu durerile acelea bruste in zona dreapta jos aproape inghinal, unde a fost si tubul. probabil ca e apendicel intrucat, dupa cum spuneam, mi s-a zis ca a coborat mult. chirurgul meu a spus ca e normal sa ma doara, din cauza blocului si din cauza faptului ca apendicele meu e bolnav si ca totul se va rezolva cand il va scoate. probabil ca sunt si foarte speriata, cu siguranta si ipohondra, ma alarmeaza orice. chirurgul a spus ca sunt probleme in momentul in care fac febra, vomit sau am probleme de tranzit intestinal. durerile despre care vb in mesajul anterior nu sunt permanente, sunt un fel de junghiuri si trec in cateva minute. multumesc mult pentru raspuns. o zi buna

 52. Pt. Anca
  blocul apendicular e un soi de „cochilie” formata in jurul apendicului …. asa ca o platosa intarita …nu stiu daca intelegi ce vreau sa spun. Inmod normal nu prea are cum sa mai perforeze – el insusi s-a format in urma unei perforatii mai mici netratate. Sa inteleg ca tubul inca mai e acolo sau te doare in locul unde a fost? Caci daca tubul e inca in burta ta , orice perforatie se va exterioriza printr-o scurgere prin acel tub.
  Despre cum e evolutia vazut dinafara … greu de zis . Cel mult o analiza de singe poate sa arate, daca are leucocitele (wbc) crescute , existenta unei infectii care poate fi apendicul.

 53. in data de 15 februarie am fost la urgente si chirurgul mi-a spus ca trebuie scos apendicele pt ca aveam apendicita acuta. era, de fapt, bloc apendicular cu aderente stranse asa ca mi-au facut debridare, lavaj si drenaj si am luat antibiotice o saptamana in spital si 10 zile aacasa. am avut 2 tuburi, unul la capatul operatiei si celalalt mult mai jos aproape de inceputul zonei inghinale(mi s-a spus ca apendicele coborase mult). chirurgul mi-a spus ca dupa 6 saptamani ma va opera de apendicita. desi au trecut 4 saptamani de la operatie eu am dureri, intepaturi bruste, puternice in zona tubului de jos, inghinal, si o senzatie de apasare cateodata sus, in partea dreapta in dreptul buricului. nu am febra, varsaturi si durerea nu este continua sau insuportabila. chirurgul spune ca aceste dureri sunt din cauza blocului, din cauza faptului ca apendicele este inca acolo dar eu sunt ingrijorata. ma intreb daca nu poate sa perforeze sau nu stiu, sa mi se intampla ceva. exista vreun test, ecograf sau nu stiu, vreo investigatie pe care as putea sa o fac ca sa ma asigur ca evolutia e normala? Imi cer scuze pentru mesajul lung si multumesc pentru raspuns

 54. in zona ficatului e fierea care e deranjata daca maninci seara tirziu .. sau mincare grea. Daca senzatia aia de „greu” apare in conditiile astea inseamna ca fiara e de vina.

 55. pai durerile alea le am de anul trecut,si cred ca ai dreptate,ar trebui sa merg la ginecolog.mersi ca m-ai scapat de apendicita aia odioasa…incepusem sa o si visez…

 56. si inca ceva…cateodata,dimineata,ma trezec su sezatia de greu in partea ficatului,zici ca am un bolovan in partea dreapta,pe langa coaste,cam asa.o fi de la mancare sau de la ce poate fi?

 57. Nu, nu e apendicita ca de doua luni ar fi perforat … mai degraba ma gindesc la o problema ovariana. Mergi la un ginecolog pentru o ecografie

 58. buna seara…am si eu o problema si sper sa primesc raspuns cat mai repede.am niste dureri mici,uneori sub forma de intepaturi, sau reprize scurte de dureri in partea dreapta jos.problema este ma doare un pic azi, un pic peste 2 luni, sau la cateva zile…durerea nu este constanta, nu doare niciodata mai tare, nu ma doare la palpare, nu vomit, nu am greturi, am pofta de mancare.ca rezumat,nu am simptomele apendicitei.daca ridic piciorul drept,daca stranut/tusesc sau daca ridic greutati nu am nici o durere.credeti ca ar putea fi apendicita?
  eu nu am fost niciodata bolnava si niciodata in vreun spital,si mi-e ft frica de spitale, ace si anestezii mai rau ca de orice.dati-mi un sfat va rog.

 59. Credeam ca povestea se desfasoara pe undeva pe la noi … dar daca e „dincolo” nu vad alterenativa mai buna. Sa speram ca macar de acum incolo lucrurile sa mearga spre mai bine

 60. Operatia a fost pentru apendicita, doctorul a zis ca a crapat si facuse si infectie,pana la urma i-au facut ieri si operatie a fiere, i s-a umflat din cauza la medicamente sau din cauza la atatea operatii, aici in sua ei nu prea obisnuiesc sa o curete cum am inteles ca se procedeaza la noi, ei taie. Oricum nu cred ca mai are rost sa ne transferam la alt spital, sper ca macar de data asta sa fie bine,
  am uitat sa precizez ca nu a avut febra, dupa nici o operatie, si nici acum

 61. Din poveste , inteleg ca problema initiala a fost o durere undeva in partea dreapta. S-a presupus ca e apendicita si a fost scoasa. Acum sa banuieste fierea, ca si aia e in dreapta. Atentie mare, uneori si rinichiul drept poate durea „in fata”.
  Posibil ca la a doua operatie sa se fi presupus o incurcatura de mate.
  Medicamentele nu pot face asa ceva. Nu stiu daca are sau nu febra. E o chestie importanta pentru a sti cam ce complicatii postoperatorii au fost.
  Oricum , daca nu ai facut-o inca, eu as zice sa soliciti transferul intr-un spital universitar, totusi deja sit prea multe incercari esuate,nu zic ca „astia” nu se pricep dar poate ca sint depasiti de caz.

 62. Buna, Prietenul meu a fost recent operat de apendicita,mai exact acum 2 saptamani. Dupa ce a stat internat o saptamana l-au lasat astia sa mearga acasa,acasa a baut nishte lapte si a inceput sa vomite, ne-am intors inapoi la spital si astia au constatat ca ar fi bine sa-i mai faca inca o operatie la intestinul gros. Toate bune si frumoase pana acum 3 zile cand a inceput sa-l doara in partea stanga, pana la urma la insistenta noastra i-au facut niste fotografii sa vada care e treaba si medicul ne-a anuntat astazi ca s-ar putea sa fie necesar sa-i elimine vezicula biliara, poti sa-mi explici te rog de ce exista atatea complicatii? e de vina doctorul sau s-ar putea sa fie din cauza medicamentelor pe care le primeste, de 2 saptamani e in spital si de atata timp sta numai pe perfuzii, cu exceptia zilei cand l-au lasat acasa.

 63. Orice operatie e o taietura … lasa cicatrice nu doar afara ci si inauntru. Durerea la sch. vremii e asemanatoare cu cei care au fracturi si simt aceeasi neplacere. Nu toti o simt, depinde de organism. Cit te va tine … poate apelul tau din final sa ofere o idee.

 64. am fost operat de apendicita acum doi ani dar de atunci mai simt dureri in zona operatiei mia ales cand se schimba vremea. Am facut si niste analize care au iesit ok. Intrebare: Daca vor mai trece aceste dureri si daca pot contribui cu ceva ca sa uit odata de operatie? Multumesc.
  PS. Rog pe cei care au avut dureri asemanatoare sa spuna dupa cat timp sau cum au scapat.

 65. Pai nu mai minca seminte … si vezi rezultatul

 66. mama mi-a spus ca ma doare apendicita si din cauza semintelor.eu as vrea sa o conving ca nu este asa.

 67. Asa e apendicita, parsiva …
  Cit despre anestezie, depinde de spital … de anestezist (daca exista) Uneori chirurgul face el insusi anesteizia si o face in coloana.Mai depinde si daca spitalul are substantele necesare….

 68. si eu am fost operata de apendicita dar… a fost si peritonita adika exact cand sa faca operatia a pocnit apendiculul… foartee nasol :(( nu am avut furtun norocu meu… dar in zilele trekute ma durea burta de nu mai putem … m-am dus la spital sa imi fc ecografie si nu s-a vz nimik… vroiau sa ma trimita akasa… dar chirurgul care m-a vz a zis sa stau in spital si a 2 zi m-a operat … ultima :-< .. dar cand a vz medicu c e in corpul meu s-a speriat… a zis ca nu A VZ IN VIATA LUI ASA CV… IN JURUL EPENDICULULUI ERAU CHISTURI CU PUROI DAR… APENDICULUI ERA INFASURAT IN… NUJTIU C CHESTIA CARE A INTARZIAT POCNIREA APENDICULULUI NOROCU MEU… A ZIS CA AM D VRO 6 LUNI APENDICITA
  NICI NU MA GANDEAM SA FI FOST APENDICITA NU MA DURUSE IN VIATZA MEA BURTA JOS IN DREAPTA… MAI AVEAM EPISOADE CAND MA DUREA STOMACU SI VOMITAM INCONTINUU,,,,, DE VVRO 3 ORI MI SA INTAMPLAT DAR AM CREZUT CA AM EU SENSIBILITATE CAA NU MANANC SI DEAIA SA MA DOARA BURTA…DAR ULTIMU EPISOD … AL 3 .. DUPA C NU MA MAI DUREA STOMACU DUPA CE AM VOMITAT SI AM LUAT O PASTILA SI AU INCETAT DURERILE DE BURTA DAR… MA APUCASE SA MA DOARA DUREREA IN PARTEA DREAPTA… AM CREZUT CA M-AM FORTAT EU… CAND AM VOMITAT SI… DEFAPT NU A FOST ASA SA FIE…………………………
  … SCZ CA AM LUAT D LA COADA LA CAP CU POV :d:d
  NU SE MAI FACE … INJECTABIL IN COLOANA 🙂 )))
  MIE MI-A PUS PRIN BRANULA ANESTEZIE SI IN 10 SEC AM ADORMIT

 69. Pentru Dumnezeu, dar profesoara asta a ta cred ca nu e normala. Du-i o adeverinta de la medicul care te-a operat in care sa scrie negru pe alb ca NU AI VOIE SA FACI SPORT O LUNA DUPA OPERATIE. Apoi daca tot insista spune-i ca chemi televiziunea – e un argument care opereaza de minune in asemenea cazuri. Sau daca insista, fa-te ca incerci sa faci abdomenele, dar la prima miscare apuca-te cu mina de burta, scoate un tipat sfisietor si spune-i sa cheme ambulanta fiindca te-ai rupt. Bine, nu incera sa incorzi muschiul, doar joaca putin teatru, te asigur eu ca nu o sa riste sa continue cu aberatiile ei

 70. am o problema imi trebuie nota la sport si chestia e ca nu pot face profesoara imi tot spune sa incerc sa fac macar cateva abdomene pt proba la sport ce zici ar trebui sa fac am numai 12 zile de la operatie sau macar ce exercitii ar trebui sa fac ca sa nu fiu in pericolul sa mi se desprinda operatia si daca nu fac e nevoita sa imi anuleze si cealalta nota si e o chestie mai complicata cu directori…si daca nu am o medie incheiata dupa imi scade si la media generala:(

 71. E bine sa iei ceva .. nise codeina ar fi ideala dar aia se da numai cu reteta.
  Daca efortul de tuse e repetat si ai un perete abdominal mai fragil , exista inclusiv riscul de desprindere

 72. am o problema am zece zile de la operatie si acum m-am procopsit cu o tuse ce sa fac ce pastile sa i-au ca sa imi treaca ca nu pot sa ma mai abtin sa nu tusesc
  si este posibil sa se desprinda operatia

 73. Nu,nu sunt femeie.Multumesc mult,mult.

 74. Da, colesterolul nu e chiar atit de mare cum ma asteptam … glicemia e buna (desi cu 5 unitati peste 110 nu e de speriat … citeste aici
  Daca am dreptate cu alimentatia bogata in grasimi / dulciur, redu-le si fa mai multa miscare. Daca nu e chiar asa nu strica sa vizitezi un endocrinolog …
  Aha … sa nu uit. Am acut cititori care punea intrebari in numele altor persoane, uneori sexul fiind diferit. Daca esti … femeie 🙂 ar putea fi si de la anticonceptionale.

 75. …colesterol = 266
  …glucoza = 115

 76. Fumatu ca fumatu … dar cu mincarea cum stai ? Grasimi … dulciuri … Trigliceridele astea sint grasimi.Nu stiu cit ai colesterolu dar banuiesc ca nu e un motiv de mindrie.
  Grasimile sint rezervorul de grasime al organismului. Papi mult, consumi putin = acumulezi combustibil naconsumat. Deci ori maninci mai putin e grasimi si/sau dulciuri, ori le „arzi” mai cu spor facind macar 1-2 ore de plimbare/alergari zilnic (bine, acum pe frigul asta mai degraba plimbari….)
  Daca vei merge cu analizele la MF iti va da in mod cert sa iei un medicament din clasa statinelor. Poate e cazul sa incerci intii caile mai simple desi poate mai incomode de mai sus. Daca totusi nu reusesti poti lua si acele statine dar citeste mai intii aici ca sa stii la ce sa te astepti

 77. Salutare! am fost la vizite la SM…nu mi-a zis nimic de apendicita,dar…mi-au iesit trigliceride 520…totusi,ce sunt astea,concret?…si cum pot sa scada?…anul trecut aveam 400.De 4 luni m-am lasat de de fumat…mor de ciuda.In loc de mai bine,e mai rau.

 78. Zece zile … 2 saptamini … Ideea e ca acolo s-a „umblat” pe intestin si daca maninci ceva „greu” care produce miscari ale intestinului exista riscul sa se rupa cusaturile …

 79. cam cat tine regimul ca m-am saturat de supa

 80. Pai nu prea ai de ales acum …. nu forta cu citricele, mai bine clasica banana … suc de morcovi …. mere dar sa fie bine coapte (nu din alea crude din import) Dintre zarzavaturi sa eviti momentan varza
  Cit despre dulciuri … no fi sa mori daca mai ai nitel rabdare. Sa zicem ca zaharul pe care il pui in ceai e suficient deocamdata.

 81. ce fructe,dulciuri si legume am voie dupa 7 zile de operatie

 82. Febra musculara sigur nu e.Oricum,Multumesc.Sper sa fie intindere.

 83. Sa te palpeze in ideea de a nu fi cumva o hernie … punct herniar …
  Daca e in dreapta poate te va cauta si de o apendicita desi e putin probabil, dar totusi …
  Daca nu e nimic din toate aste ramine o posibile intindere sau febra musculara la muschii inghinali

 84. Salut…am o nedumerire si o usoara intepatura in zona inghinala…o fi de la fotbalul de dupa sarbatori?De fapt…cind stau pe scaun,nimic..Constipatie?nici vorba…cind dorm intins sau indoit,nici o treaba…doar cind ma ridic din pat,ma ia din nou intepatura.Acelasi lucru daca stau in picioare si ma intind usor spre spate.Dar gindul de a fi operat,ma omoara.Ce ar putea fi?…Uitasem…scriu cu o zi inainte de o vizita medicala completa la S.M….sa-i zic medicului sa ma palpeze,sau sa insiste pe ecograf abdominal?

 85. multumesc mult pt raspuns:D

 86. In primele zile numai lichide, fie ca e vorba de sucuri de morcovi sau alte legume (NU sucuri gen cola red bull saiu alt eminunatii din astea) compoturi … supa de zarzavat. Apoi in functie de reluarea tranzitului (deca ai scaun ori vinturi) poti sa treci treptat pe mincare mai solida, ma refer la piureuri , peste, , lactate. Carne usoara (gaina fiarta) ar merge cam la 4-5 zile daca totul e OK.

 87. cam ce am voie sa mananc dupa operatie.mai exact vreau sa stiu sigur ce am voie sa mananc si ce nu

 88. Nu prea e in regula … daca nu esti deja internat mergi repede la medicul care te-a operat.N-o fi chiar incurcatura de mate – te-ar fi durut rau toata burta – dar e totusi cazul sa fii sub supraveghere medicala pina se reia tranzitul

 89. am 5zile de la operatia de apendicita si nu am avut scaun .e ceva neinregula cu mine ?

 90. Mult succes mai departe … ca muuuuult mai este 😦

 91. sunt studenta la medicina in anul trei iar termenul de etiopatogeneza l-am auzit la morfopat.;)sunt oarecum in domeniu dar mai am foarte multe de invatat.mersi de explicatii.acum mi-e mult mai clar ce se intampla acolo.o seara faina

 92. Wow, m-ai lasat paf … auzi dom’le „etiopatogeneza” !! 😀
  Se vede ca te-ai interesat de subicet … sau poate esti chiar de specialitate 😉
  Deci sa o luam de la inceput.La un moment dat ai avut o apendicita.Acuta. O forma mai osoara care poate a perforat destul de putin incit puroiul sa nuse raspindeasca in toata burta si sa faci peritonita. Raspunsul organismului a fost de a „aduna” matele in jurul acelei „scurgeri” minime de puroi, pentru a evita raspindira ei. S-a creat astfel un asa-zis „bloc apendicular”. Puroil nu s-a raspindit, apendicul s-a detensionat totusi prin acea minima perforatie asa ca problema s-a rezolvat. Momentan
  Ce s-a intimplat apoi. Acel puroi a inceput sa se „usuce”. S-a facut un soi de cicatrice … nodul … cum vrei sa ii spui.Daca era mai mic ar fi fost „topit” de macrofagele locale.Nefiind asa de mic s-a intarit … calcificat … si a aparut „plastronul apendicular”.Asta e un fel de nodul pe care probabil il simti atunci cind apesi pe burta. Posibil in interior sa mai fie microbi activi … sau sa fie chiar un fel de chist …Acest focar e imprevizibil, putindu-se reactiva oricind si de aceea e totusi bine sa fie eliminat

 93. buna,dupa ce am fost la 3 medici diferiti printre care si un chirurg in sfarsit am diagnosticul.pana la urma am apendicita cronica,medicul mi-a spus k nu e inca de operatie pt ca nu grav si trebuie sa astept sa am dureri mai mari.imi poti explica te rog etiopatogeneza apendicitei cronice!daca ocluzia a fost realizata atunci de ce nu e de operatie.de ce evolueaza asa de lent?pot preveni evolutia?mersi mult si pentru raspunsul anterior.

 94. Durerea poate fi de la rinichi … dar si de la ovar. Nu mi-ai spus parerea unui ginecolog – ar putea fi si o anexita.Ca tratament poti incerca deocamdata NoSpa … piafen … un antiinflamator (diclofenac, ketonal)

 95. buna,de 3 zile ma doare in partea dreapta jos.durerea nu e puternica e doar persistenta,nu iradiaza pe picior.uneori se muta in hipocondru drept.am facut o ecografie abdominala si mi s-a spus ca am nisip la rinichiul drept si vezica biliara contractata.nu am febra si nici greturi,iar medicul a zis ca nu am apendicita.totusi durerea nu cedeaza.ce sa fac?

 96. Merci , la fel si tie , si muuuuulta sanatate

 97. sarbarori fericite,alaturi de cei dragi:)

 98. La ridichi nu ma pricep (cel mult la alea rosii 😉 )… oricum rau nu fac.Cit despre gentamicina probabil sa o iei ca sa preintimpini o complicatie.Dar sa stii ca are destule efecte adverse mai ales pe rinichi , auz ….citeste numai aici

 99. mi-a sugerat cineva un sirop cu ridiche neagra si cateva gentamicine:(

 100. Atunci poti merge la MF sa-ti scrie acea codeina.Daca banuiesti ace aviroza inseamna canu tusesti de mult timp.Si oricum iti va trece in citeva zile daca nu se complica

 101. nu fumez,am abia 15 ani.o viroza respiratorie, banuiesc?!

 102. Exista unmedicament numit CODEINA care se da numai cu prescriptie medicala.Totusi ar fi bine sa stii de ce tusesti,totdeauna exista o cauza si normal ar fi sa inlaturi cauza.Doar daca nu cumva fumezi 😉

 103. cum pot scapa de tusea seaca?

 104. Daca ar fi apendicita ar durea tot timpul , indiferent de pozitie.Daca durerea e accentuata de miscare si dispare la repaus ar putea fi o problema la coloana (ai ridicat poate ceva greu in urma cu trei zile)
  Insa daca durerea persista,apare si in repaus , apar greturi , febra, intoarce-te le medic.SInt apendicite atipice care la debut par a fi altceva dar pin ala urma …
  De asemenea ar putea fi si o orhiepididimita dar in acest caz ar trebui sa te doara si testicolul
  O ultima posibilitate – hernie.Exista aceasta suspiciune daca durerea e accentuata la tuse.In acest caz nu strica un consult chirurgical

 105. ma doare in partea dreapta jos de vreo 3 zile…..am fost la medic si mi-a zis ca am ficatul marit…si gras am nisip la rinichi si fierea e puturoasa…am 30 ani am 172 cm si 85kg….nu am nici o simptoma de apendicita…greata sau sa ma doara spatele ..sa imi amorteasca piciorul….si tin sa mentionez ca ma doare continuu daca stau in picioare…daca stau intins nu ma mai doare…ce pot sa am?am apendicita?

 106. aveti dreptate! 😉

 107. Precis ai umblat cu buricu’ gol prin oras … 😉 sau cu tricou ala deschis la git 😉

 108. iar am racit:((.am sistemul imunitar slabit.

 109. Se cauta o problema a reglarii hormonilor care sa explice tulburarile de cilu.

 110. am fost la ginecolog si mi-a dat trimitere la endocrinolog.am facut si analiza de urina.

 111. mutumesc frumos pentru sfaturi,am sa tin cont de ele;)

 112. Pai atunci mergi la ginecolog pentru a incepe un tratament de normalizare a ciclului …

 113. o anemie deja este instalata.in concluzi ce este de urmat.?

 114. Eh,pai daca spuneai de la inceput virsta nu te mai speriam asa … 😉
  Ramine valabila chestia cu anexita si,desigur,colica +/- infectia urinara.Tulburarile de ciclu sint oarecum normale in perioada asta dar devin o problema daca persista fiindca risti sa pierzi prea mult singe si sa dai in vreo anemie …. sau spasmofilie.

 115. as vrea sa fac niste analize de urina si sa merg la medicul de familie sa vad ce spune.eu nu cred ca nu este un fibrom uterin totusi,am 15 ani.

 116. Da,asta e bine,semn ca nu e totusi apendicita.Problema pare sa fie in zona genitala,anexita , poate vreun chist ovarian sau , mai rau,un fibrom uterin

 117. da am facut analize de sange.leucocitele sunt 5.500/mm.ar mai fi o problema de 2 luni am menstruatie o data la 15 zile.5 zile cu dureri in primele 3 zile,cu ceva cheaguri.

 118. Daca era apendicita in o saptamina ar fi perforat.Chirurgul nu te-ar fi lasat sa pleci daca era SIGUR ca e apendicita.De obicei apendicita se asociaza cu constipatia dar asta nu e o regula.Ai facut si analize de sg?Cit au fost leucocitele (WBC) ? Daca sint mai mari decit normalul exista suspiciunea de apendicita.Eu zic sa mergi totusi si miine la urgenta sa te vada un chirurg.Poate si un ginecolog fiindca sint si afectiuni ginecologice cu aceste simptome (anexita).Nu in ultimul rind poate fi o colica renala.

 119. acum o sapt am fost la medicul de familie,mia dat trimitere la chirurgie.am fost la medicul chirurg shi mi-a spus ca am apendicita,dar ca nu este foarte grav.ma sperie anestezia decat operatia propriu-zisa.simptome(gretuti,diaree,dureri in partea dreapta a abdomenului inferior jos),aceste dureri se lasa pe picior,care imi amorteste.

 120. mersi drweather oricum mai devreme de 3 luni nu aveam degand sa ma apuc dar vruiam sa mai intreb si pe alti

 121. Poate te dezamagesc,dar e bine totusi sa te sfatuiesti cu cel ce te-a operat.Teoretic facind sală ai peretele abdominal puternic si „cusatura” a prins.Insa orice efort izometric (nu numai abdomenele) te face sa îţi „încorzi” abdominalii forţind astfel locul operaţiei.Părerea mea e ca pînă la sfîrţitul anului să faci numai exerciţii de întreţinere a masei musculare,abia dupa 3 luni de la operaţie putind relua exerciţiile de forţă.Dar,repet,cel mai bine e să ţl intrebi pe chirurgl care te-a „tăiat” că numa el ştie cum te-a cusut.

 122. am facut operatie de apendicita acuta acum o luna si ceva si ma simt excelent. imi poate spune si mie cnv cand ma pot apuca din nou de sala pt ca inainte mergeam la sala si vreau sastiu cand ma pot apuca din nou?

 123. Ideea e ca berea oricum nu ajunge pina la locul unde era apendicu (undeva la intrarea in intestinu gros).Totul e sa nu consumi alimente sau bauturi care sa iti stimuleze prea tare peristaltismul intestinal(sa iti agite matele cum ar veni).Stiu ca berea dupa bere / E o placere dar ,repet,nu abuza momentan
  Cit despre restul … sper ca nu vrei sa spargi acum crama si sa recuperezi cele doua luni :D.Sfintu mihai o trecut si pina la Andrei ai timp sa te acomodezi.Iar pina la sarbatorile de sfirsit de an ….
  PS.Daca cumva apendicita a fost cu complicatii (apendicita perforata … peritonita … apendic retrohepatic) iti recomand sa stai de vorba mai bine cu cel ce te-a operat)

 124. Sa inteleg deci ca nu pot aparea complicatii majore in urma unei beri(de 0,5l 🙂 )…Multumesc pentru raspuns…In privinta altor bauturi cum sta treaba…Rachiu, vin?

 125. Man ,acu depinde cit de mare e …. nu iti indic una de 2,5 litri dar una mica , de aia clasica la juma de litru , poti .Da numa una la inceput.Dupa aia vezi si tu cum te simti ….

 126. La cat timp dupa operatia de apendicita se poate bea o bere?…Am fost operat de apendicita in 18 septembrie a.c….

 127. Multumesc ptr raspuns! M-a linistit linistit si medicul care ne-a spus ca a fost destul de complicata operatia si ca o perioada o va mai durea si burta si acolo sub coaste.

 128. Semne de alarma maxima ar fi absenta scaunului si febra mare.Bineinteles trebuie mers la control de cite ori apare ceva alarmant imediat postoperator.De obicei un apendic e situat mult mai jos ,undeva la nivelul şoldului.Faptul ca a fost descoperit atit de sus semnifica o căutare mai laborioasă a lui de către chirurg in timpul operatiei,cautare care a „deranjat” implicit o parte a intestinului,explicind aceste dureri postoperatorii.

 129. Acum 12 zile am operat fetita de 13 ani de apendicita care era ascunsa sub ficat. Pana ieri totul a decurs normal cand au inceput sa apara durerile de burta si dureri undeva sub coaste. Maine mergem la control, poate ma mai linisteste un pic ca sunt cam ingrijorata.

 130. Totul e bine cind se termina cu bine 😀

 131. interesant filmuletul…eram curioasa ce mi sa intamplat acum o saptamana cand am fost operata de apendicita si a fost super rau…m-am agitat,am ramas fara aer,mi s-a pus oxigen dar nu l-am putut suporta…pana la urma am trecut cu bine…

 132. Eu zic sa dai o tura miine pe la urgenta…nu sta pina luni,e nevoie macar de un consult chirurgical pentru a exclude orice problema grava.Ar putea fi o anexita (mai ales daca ai si febra) dar apendicita nu se poate exclude 100% atita timp cit durerile persista.Ar mai putea fi si rinichii…si fierea…depinde de multe lucruri care nu le poate afla decit medicul care te consulta EFECTIV
  De asemenea daca esti cumva la ciclu ar putea fi si o problema legata de el.Dar asta se poate spune doar daca se exclude orice problema ginecologica sau chirurgicala

 133. aseara nu ma mai dure,dar azi ma durut toata ziua si sa si unflat in partea dreapta. oare ce as putea sa am?

 134. Daca „te-a cam durut” deduc ca nu te mai doare.Apendicita de obicei nu trece asa…din senin.Netratata de obicei perforeaza.Daci nu cred sa fie apendicita DACA NU TE MAI DOARE.Dar daca durerea persista…nu se stie
  In schimb ar putea fi o problema ginecologica.Nu strica un consult de specialitate.

 135. am si eu o intrebare.st putin unflata in partea dreapat si ma cam durut dar nu f rau,e posibil sa am apenticipa,vr si un rasp

 136. Drept ca ti-a cam trecut glontu pe linga ureche…in prima faza ti-a putrezit apendicu (gangrena cam aia e) si puroiu din el s-a imprastiat prin toata burta (=peritonita).Faza urmatoare (si ultima) era intrarea puroiului in singe (=septicemie).
  Deci infectia la tine a fost in TOATA burta,deci e ,sa zic asa,normal sa mai ai oarece „disconfort” in tot abdomenu.Poate nu ar strica totusi sa il intrebi pe cel ce te-a operat.Cit timp ai scaun si „disconfort” nu inseamna durere sau febra,eu zic ca nu e ceva grav.Dar ramin la ideea ca doar cel care te-a vazut pe dinauntru poate sa iti inlature orice dubiu.
  Multa sanatate

 137. aa si am uitat ceva,ce scria ca am pe diagnostic si am gasit ce inseamna pe un site:”Apendicita gangrenoasa: apendicele este cianotic sau de culoare bruna, uneori detasat. Gangrena este consecutiva fie procesului distructiv infectios, fie trombozei arterei apendiculare.”

 138. Buna ziua..acum 3 saptamani m-am aoperat de apendicita care nu fusese detectata la timp..o ruda medic mi-a zis ca e interocolita..pentru ca ma durea ff. tare abdomenul..nu aveam o durere distincta in partea din dreapta….mi-a recomandat mai multe pastile printre care si antibiotice..care au facut ca durerea sa se mareasca..nu aveam simptome de apendicita decat dupa 2 zile..cand deja aproape nu ma mai puteam deplasa..la analiza sangelui aveam 3000 de leucocite(cred ca sunt globulele albe..ac astea mi-au zis)..si am plecat de urgenta la sp[ital…la operatie doctorul mi-a spus ca aveam peritonita perforata…si cand mia scos firele.. mi-a zis tocmai atunci sa nu am sperie ca intrasem in septicemie…acum totul decurge nomal..am stat in spital internat 1 saptamana….deja a inceput sa cada incet incet coaja..dar am un usor disconfor la abdomen..nu spre operatie..pe centru..ma gamdesc ca de la frig..dar stau mai tot timpul la caldura..sau nu stiu..ce imi puteti spune

 139. Datorita stresului operator se produce o paralizie temporara a intestinelor.Efectiv scaunul nu mai inainteaza pe mat decit foarte lent.Riscul nu e atit de plesnire a inciziei cit de ocluzie intestinala (incurcatura de mate).In principiu e o complicatie rara le tineri….ar trebui ca prin miscare multa,plimbari etc scaunul sa se reia.Totusi , zic eu,e bine sa iei pentru orice eventualitate legatura cu chirurgul care te-a operat.

 140. Am fost operat acum 7 zile de apendicita. Totul a decurs ok, operatia reusita, micuta. Dupa 3 zile mi-au dat drumul din spital. Problema este ca sunt de patru zile acasa si nu am scaun(In spital am avut zilnic). Mananc alimente usoare, beau mult ceai, dar degeaba…
  Ce pot sa fac pentru a iesi afara, avand in vedere ca m-am cam umflat si cam tot timpul stau incordat de frica sa nu mi se rupa cumva incizia…?

 141. Posibil durerea aceea care dupa cum o descrii tu a fost in regiunea inghinala „la stinghie” sa fie de natura musculara…oricum atentie la trasul de fiare , daca exagerezi risti sa faci hernie…si aia doare cam tot pe acolo…

 142. mda, deci sunt mai sigur ca nu apenticita mea e de vina. Am mai citit azi undeva ceva de sidromul intestinului iritabil sau asa ceva. O sa vbesc sapt viitoare cu ai mei sa merg la un medic, sau macar sa fac niste analize de scaun :). Nu am parinti grasi, din punctul asta de vedere cu ei seman. Am uitat sa zic ca acum cam o saptamana am ami avut niste dureri in partea stanga a abdomenului. De fapt foaaaarte stanga, si foarte jos, chiar aproape de …testicule(ceva mai sus de ele ma rog, dar putin). Am stat linistit si mi’a trecut, dar era o durere destul de intensa la miscari bruste…

 143. Nu neaparat sa vezi oxiurul agitindu-se pe hirtia igienica…pot fi si oua pe care nu le vezi.Repeta coprocultura.Existenta viermilor poate explica faptul ca nu iei in greutate,desi depinde si de cit de grasi sint parintii tai.Exista anumite boli cere se manifesta prin intoleranta la cereale,dar e ceva prea stufos ca sa-ti explic aici

 144. Petele de singe pot indica existenta unor hemoroizi
  Apendicita nu are legatura cu efortul…oricum daca ai apendicita „adevarata” si nu o oparezi DE URGENTA in citeva zile perforeaza,faci peritonita si dupa inca vreo 2-3 zile mori…nu cred ca e cazul tau
  Posibil sa ai un colon iritabil …depinde si ce maninci ,dupa ce alimente apar aceste simptome…e importanta si virsta,anumite boli apar la copii,altele la tineri…pina la urma poate iti iei inima in dinti si mergi la un gastroenterolog

 145. Se pare ca o distractie nu vine niciodata singura la tine….iti recomand sa bai cit mai multe lichide (dar NU reci) ca risti sa te deshidratezi,mai ales pa caldura asta.De mincat evita mincaruri reci , orice mincaruri e par a fi alterate,mai ales pe baza de oua ,prajituri cu frisca…citeste si aici

 146. Acuma cu stranutul ce sa zic…e ca si cum ai zice „daca traversez strada e posibil sa ma calce vreo masina?” Oricum banuiesc ca esti tinar iar la tineri peretrele muscular abdominal e destul de „tare” chiar daca e acoperit de mai mult sau mai putina grasime.Firele s-au scos de la sutura de la piele,straturile profunde se cos separat cu fire care se absorb singure.Totusi nu fa eforturi prea mari, nici nu sta foarte mult timp nemiscat in anumite pozitii , inclusiv in sezut

 147. am uitat inca ceva….uneori ma mai mananca in zona orificiului anal(rar de tot), iar acum vreo 3 luni am avut oxiuri, am tinut un ‘tratament’ in sensul ca am luat niste pastile ~1 saptamana si mi’a trecut. E posibil ca inca sa am paraziti? atunci vedeam oxiurii pe hartia igienica, acum nu se mai intampla asta.

  A si anul trecut, tot in vara, aveam uneori dureri deburta dupa ce mancam lapte cu cereale(nu mari)…dupa o perioada fara sa mananc mi’a trecut, n’am mai avut nimic pana acum, si am mancat constant…e posibil sa am ceva cu cerealele alea? lapte beau continuu de la 1 zi :))) nu am nimic cu laptele(sper). Si inca ceva, am mai citit ceva de greutate prin alte parti, eu am 1.93(da, oao) si 69kg…Sunt slab, nu e din cauza ca nu mananc eu chiar mananc mult, da rnu se prinde nimic demine; de ex acu o luna am fost cu ai mei in turcia si am mancat acolo mult de tot si am pus in o saptamana3-4kg, aveam ~72, cand am venit acasa si am mancat ceva mai putin si mai neregulat, am 69 acum, iar cand am plecat acolo aveam 68, deci da tot am 1kg in plus…
  acum mi’am amintit alt detaliu. Anul trecut am zis sa fac niste sala(culturism) sa mai pun pe mine, dar dupa 1 luna de sala fara probleme, am inceput sa am dureri in timp ce ‘lucram’ si am zis ca sunt de la apenticita si m’am oprit…

 148. am o intrebare. Am o problema(e sigur ca am una), dar nu situ ce e. Pana acum m’am tot gandit ca e ceva de apenticita, desi NICIODATA nu am avut simptomele de apenticita concrete. Am avut uneori dureri de burta, chiar si cand eram mai mic, dar niciodata nu se intensificau daca strangeam picioarele/apasam burta…am si fost pe la 10 ani la medic si a zis ca nu am nimic cu apenticita. Ideea e ca cam din primavara am sesizat ca pe hartia igienica mai apar pete rosiI(si e sange sigur)…am mai citit pe net dar am zis sa intreb si aici; ce poate fi? nu cred ca e apenticita asta; treaba e ca mi’a trecut atunci dupa 2 zile maxim si am mai sesizat acele pete micute dupa 2 luni iar si acum iar le-am vazut(chiar azi). Nu exista urme rosii in materiile fecale, nu ma doare burta cand fac; uneori ma simt deranjat la burta, la stomac nici nu situ unde e; de exemplu ieri, pe la 9 m’am trezit, am mancat niste lapte cu cereale si pe la 11 m’a luat o durere extrema(nu am mai patit pana ieri) de …burta. A inceput usor si apoi s’a agravat. Am mers usor pana la baie si am incercat sa ‘fac’ dar cand am incercat m’a durut si mai tare zona burtii asa ca am lasat ideea balta. M’am dus in pat si m’am ghemuit pt ca imi convenea mai mult sa stau ghemuit durerea era mai mica. Am luat un triferment, am mai mers 1 minut prin camera sa incerc sa ‘lupt cu durerea’, bunica a fost la farmacie sa ia ceva de durere de genul asta si mi’a adus o pastila de genul OSPAN, OPASN nu mai tin minte, ceva de genul(nu era OSPEN sigur, ala e pt altceva). Si in 5 minute mi’a trecut, incet incet nu am mai avut nimic. Uneori la efort mai mare ma doare burta(ceea ce iar ma duce cu gandul la apenticita). Si foarte des imi simt ‘matzele ghiortzaind’, ceea ce din nou nu e normal, parca simt ca merg chestii in intestine, in burta, nu stiu. si uneori simt ca trebuie sa ragai. Stiu ca am scris mult, si multe simptome poate…daca e nevoie de mai multe detalii spuneti’mi…si spuneti ce detalii va intereseaza. Sau recomandati’mi inca 2-3 bloguri/forumuri unde as mai putea intreba

  dati un mail pe aer0_radu@yahoo.com pt ceva, nu dati add pe mess va rog :).

 149. Si inca ceva…..

  De ieri seara pana acum am avut dureri mari de burta si cred ca am facut peste 10 scaune…

  Ce ar trebuii sa manac sa scap de aceste probleme ( am incercat cu covrigi , furazolidon , ceai , orez , etc.. )

 150. Ok…Multumesc mult „drweather”.

  Am fost astazi la spital si mi-au scos atele.

  Am avut 3 copci…

  Mi s-a spus sa nu ies din casa pana luni (azi fiind marti).

  Ma cam ingrijoreaza treaba asta…. vreau sa imi spuneti daca am voie sa stau pe scaun mai mult (tinand cont k sunt cam gras si nu cred ca este o pozitie prea buna ptr operatie).

  Mentionez ca ,copcile mi le-au scos dupa 7 zile dupa operatie si din ce am vazut eu acolo cand mi le-au scos…nu parea sa fie prea prinsa operatia.

  Am incercat sa beau Ness ptr durerile de cap si ptr ameteli..nuj daca am facut bine…

  Si inca ceva…..in cazul in care ma apuca vreun stranut…credeti ca operatia se poate „sparge” ??

 151. Posibil ca durerea de cap sa fie urmare a anesteziei…mai exact te-ai ridicat prea repede…In mod normal durerea ar trebui sa dispara in 2-3 saptamini.Ca tratament incearca cu cofedol sau banala cafea

 152. Salut.

  Am facut operatia de apendicita acum 7 zile,
  In momentul in care ma ridic , am niste dureri mari de cap , insotite cu ameteli si simt ca mi se imfunda urechile si mi se incalzeste fata.
  Am fost la spital si mi-au zis k este vb de la o oarecare lipsa de vitamine.
  Mi-au pus perfuzii cu vitamine . mi-am mai revenit , insa durerea de cap si ametelile nu m`au lasat nici in ziua de astazi.
  Mentionez ca anestezia mi-a facut-o in coloana ( insa eu fiind mai mare , nu a ajuns anestezicul care mi l-a pus in coloana…mi-a mai facut si intravenos).
  Dupa 5 ore dupa operatie m-am ridicat de la pat ptr a ma duce sa ma urinez.

  astept raspunsuri ca sunt foarte ingrijorat.

 153. Nu,tomografia nu are nimic cu operatia…atita doar ca e posibil sa nu arate nimic anormal.

 154. multumesc pentru raspuns. da, sunt altfel decat inainte de operatie. inainte erau mai multe feluri de dureri. una singura a ramas: cumva in interior spre sold (inainte de operatie am facut o radiografie cu bariu si s-a vazut colonul mai mare pe partea dreapta). nu mai sunt durerile pe picior in jos. acum sunt altfel, mai ‘interioare’ 🙂 nu inteleg durerea de la incheietura. da, se accentueaza la efort. de altfel, au aparut dupa ce am inceput sa merg la inot.
  nu are nimic sa fac tomografie atat de repede dupa operatie?

 155. E interesant de stiut daca durerile de acum difera de cele dinainte de operatie.O tomografie abdominala vede eventuale abcese,tumori,foarfece uitate prin burta 🙂 dar nu vede eventuale bride post operatorii (astea sint un fel de cicatrice interioare) care pot da o anume jena locala.E important si daca acele dureri apar doar in timpul miscarii sau si la repaus.

 156. Buna. Am facut operatie de apendicita acum 2 luni jumate (aveam dureri de cca 3 luni), anestezie locala. in 2 zile am fost acasa. dupa 2 luni am inceput sa merg la inot. simteam o jena cand inotam si dureri o zi dupa (nu mari). Deci cam de o luna merg la inot de 2 ori pe saptamana cu aceste mici dureri. Am fost si aseara, in timp ce am inotat nu m-a durut deloc, cand m-am culcat m-au luat niste dureri cam mari pe toate partile pe care as fi stat. Mai mult, radiau in toata partea dreapta a abdomenului, sub coasta dreapta si la incheietura piciorului. si azi simt dureri in partea dreapta a abdomenului si cumva spre sold. La o tomografie abdominala se vede daca e ceva in neregula? Vreo idee ce ar putea fi? Am mai avut dureri la incheietura piciorului. multumesc.

 157. Depinde cit a trecut de atunci….de obicei durerea dispare dupa 3-4 luni chiar fara tratament.Incearca cu cofedol sau banala cafea. Daca dureaza de mai mult timp adreseaza-te unui neurolog sau neurochirurg

 158. am ramas cu dureri de cap dupa o anestezie locala. ce ma fac??? ajutati-ma va rog.
  multumesc

 159. Putin probabil…o apendicita ar evolua,netratata,spre perforatie.Totusi nu e de exclus o anexita,de aceea nu ar strica totusi un consult de specialitate.Oricum anexita NU se opereaza.

 160. Cateodata am dureri trecatoare in partea dreapta a abdomenului inferior, cand mai fac vreo intindere brusca sau, stiu eu, fara motiv.

  Azi m-a apucat un usor discomfort acolo care persista un timp, dispare, iar apare, si tot asa. Nu e o durere insuportabila, mi-am continuat activitatile normal, dar mi-e frica de o posibila operatie.

  Poate fi apendicita?

 161. E totusi o taietura…o cicatrice,care e normal sa doara ceva timp.Ar fi ingrijorator daca apar semne de inflamatie locala adica senzatie de caldura….roseata…febra.Oricum pentru a fi linistita e bine sa mergi la chirurgul care te-a operat sa puna mina la locul operatiei si sa confirme el ca nu sint probleme.Cunosc cazuri care au perceput mult timp dupa operatie dureri trecatoare,chiar si la schimbarea vremii.

 162. in urma cu 3 luni m-am operat si eu de apendicita,am avut apendicita acuta,nu a fost asa rau pe cat ma gandeam am adormit pur si simplu si m-am trezit in salon cu mama langa mn….doar ca dupa operatie nu m-am simtit bine ma durea rau capul eram ametita sh chiar si dupa ce luam o gura de apa vomam…dar, a 2 zi m-am simtit mult mai bine chiar m-am s plimbat prin salon…..acum simt o durere in zona in care am fost operata si nu vreau sa le spun parintilor ca s-ar ingrijora:-s…

 163. Pai perforarea apendicului implica si aparitia peritonitei….care e o „dezordine” destul de grava in organism,inclusiv metabolica ,cu pierderi de substante ionice.Un asemenea deficit ionic si de vitamine ar putea explica amortelile…incearca sa iei niste preparate miltivitaminizante,mai ales care sa contina vitamine B1 B6.E important si genul de anestezie care ti s-a facut.

 164. Am fost operat de apendicita (apendicita perforata) cu doua saptamani in urma, laparoscopic. Am stat o saptamana in spital,incet incet am inceput sa mananc si sa ma simt mai bine, dar ma deranjeaza si ma sperie un lucru. Imi amortesc mainile si uneori si picioarele in timpul somnului, chiar daca nu dorm pe membrele respective. De ce se intampla asta? Este ceva in neregula?
  Va multumesc!

 165. Pentru Oana
  Ba se cam poate muri,din pacate,daca iti perforeaza si faci peritonita…aia e un fel de infectie in burta…ti se umple burta de puroi.Apoi septicemie si kaput.Cit despre complicatii…vezi si tu comentariile ca e mai convingator ce spun altii.Cu observatia ca aceste complicatii sint mai degraba EXCEPTIA DECIT REGULA.Asta nu inseamna ca nu exista

 166. Pentru Rodica
  Din moment ce te-ai operat in ultimul moment presupun ca infectia era destul de avansata…si orice infectie/inflamatie se vindeca cu cicatrice nu numai externe ci si interne.Posibil ca in cazul tau aceste cicatrice sa prinda putin din mezenter,care mezenter e responsabil cu durerea in regiunea respectiva.De aceea simti acele senzatii neplacute in anumitre pozitii.Leac nu prea exista,o eventuala operatie care sa inlature aceste aderente putind lasa la rindul ei alte…aderente

 167. asa-i ca nu se poate muri din asta? dupa operatie pot aparea complicatii?

 168. buna…acum 3 ani,curand 4..am fost operata de apenticita perforata(5 minute si muream..zise medicul) asa a fost de grav..operatia a decurs bine..dar am ueori niste dureri abdominale insuportabile uneori nu ma mai pot misca..simt k mor…mi-am facut ceva analize si mi-a zis medicul k as avea lipitura de mate cica dar nu e 100%sigur…oare ce poate fi?

 169. Rahianestezia „umbla” la lichidul cefalorahidian care scalda intreg sistemul nervos de la creier inclusiv in jos.Durerile de cap in cazul tau sint cauzate probabil de un dezechilibru indus de acea rahianestezie.Cele despre care am scris nu dureaza mai mult de citeva saptamini-luni si trec spontan in timp.Nu strica sa te consulte un neurolog.Sau poti vorbi chiar cu anestezistul respectiv.Am intilnit cazuri similare celui descris de tine…am citit intr-o revista de specialitate (fara insa a avea cunostinta si de eficacitatea practica) despre posibilitatea inlaturarii acestor dureri prin „pomparea” citorva ml de substanta care sa creasca presiunea LCR in cazul in care acasta presiune a coborit dupa acea rahianestezie.
  Cit despre lipsa de calciu si magneziu e important daca ea este obiectiva,adica ai facut analize de laborator si ele au aratat valori cu cel putin 1-2 unitati sub cele normale.Dupa cum descrii poate fi vorba de o spasmofilie.

 170. Buna seara.In urma cu un an am fost operata de apendicita,fiind diagnosticata cu apendicita flegmonoasa.Mi s-a facut rahianestezie.In urma acestei operatii mi s-a dereglat tot organismul: am ramas cu dureri de cap,am o lipsa mare de calciu si magneziu,am ameteli,imi amortesc mainile si picioarele.Ce ma ingrijoreaza cel mai tare sunt aceste dureri de cap.Care ar fi cauza?Va multumesc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: