Suferintele fiarei sau despre problemele vezicii biliare (si nu numai)

Întîi să facem prezentările:

=bila este un lichid produs de ficat care are rolul de a uşura digestia grăsimilor(funcţionează ca săpunul : ajută la dizolvarea grăsimilor)

=fierea(sau vezica biliară) este un rezervor ca o pungă,în care se acumulează bila

=sfincterul Oddi e un fel de robinet care , atunci cînd e deschis , permite curgerea bilei în intestindsc02900

Bila e secretată încontinuu de căre ficat,dar e nevoie de ea în intestin doar atunci cînd acolo sînt alimente,deci după ce mîncăm.Pot face o analogie cu eliminarea urinii : aceasta e produsă încontinuu dar se elimină afară doar cind relaxăm sfincterul , între micţiuni ea acumulîndu-se în vezica urinară.În cazul bilei rolul sficterului e jucat de Oddi,acest robinet fiind deschis însă prin mecanism automat declanşat de ingestia alimentelor şi nu voluntar.Între mese Oddi fiind închis,bila se acumulează în fiere.După ce mîncăm,acest robinet se deschide , fierea se contractă eliminînd bila în intestin,unde are loc astfel digestia grăsimilor.

Acum să vedem care sînt principalele afecţiuni ale „fiarei”

 1. FIEREA LENEŞĂ (diskinezia biliară).În faza digestivă,atunci cind  se deschde robinetul Oddi , această fiere NU se contractă cum trebuie,încît se elimină o cantitate mică de bilă în intestin.Ca urmare grăsimile nu sînt  bine digerate.Grăsimile prost digerate suferă în intestin un proces de fermentatie cu eliberare de gaze şi spasm intestinal.De aici senzaţia de balonare şi durere (aşa numitele „gaze de la fiere”) pe care o simt cei cu fierea leneşă după o masă copioasă.Leacul acestor simptome este fie un medicament ce pune fierea în mişcare( de ex. HEPATOBIL),fie  un medicament ce conţine chiar bila, de pilda COLEBIL ,care în plus stimuleaza producerea bilei in ficati1
 2. PIETRE LA FIERE (litiaza biliară).Bila,în perioada cît stă in vezică,deci între mese ,se poate concentra şi depune,formînd pietre de diferite mărimi (procesul durează ani de zile).Marea problemă apare cînd aceste pietre pleacă la plimbare pe canalele ce duc bila către intestin.Aceste canale nu sînt mai groase de 7 milimetri,deci pietrele periculoase sînt cele care au mărimi mici, sub 7mm.În drumul lor spre Oddi ele se pot opri oriunde pe traseu , generînd blocarea canalelor şi contracţii (spasme) puternice ale acestora.Este faimoasa COLICĂ BILIARĂ pentru calmarea căreia se administrează de urgenţă antispastice gen NO-SPA , PAPAVERINĂ.i2

Se înţelege de ce e periculos să dai acum medicamente enumerate la 1. pentru că ele fac mai mult rău,agitînd în plus fierea.Dar ceea ce e mai important,orice bolnav care ştie că are pietre la fiere şi care prezintă o durere mai puternică decît de obicei,trebuie să se prezinte la medic cît mai repede pentru efectuarea unei ecografii , întrucît pot apare….

Complicaţiile care, în funcţie de locul unde se blochează piatra în drumul ei spre Oddi pot fi dsc02897

A.Aici e blocată doar evacuarea vezicii biliare.Bila rămasă in fiere va fermenta,se produc gaze,se inmulţesc microbii.Efectul va fi”umflarea” vezicii (HIDROPS VEZICULAR) putind aparea şi o infecţie (COLECISTITĂ ACUTĂ).În lipsa intervenţiei chirurgicale „fiara” se va sparge in interiorul abdomenului,generînd peritonită.Mai ales dacă se asociază la durere febra mare 38-39 trebuie mers de urgenţă la spital fiindcă sînt mari şanse ca fierea sa aibe o infectie şi netratată să producă peritonită)

B.Se blochează şi evacuarea ficatului.Pe lingă complicaţiile enumerate anterior,apare deci şi o blocare a evacuării bilei din ficat.Astfel bila se va descărca in sînge iar una din componentele ei,bilirubina,se va depune in ţesuturi generind ingălbenirea acestora.Este aşa-numitul „ICTER MECANIC„.Şi aici soluţia e chirurgicală.

C.Piatra se opreşte chiar la nivelul „robinetului ” Oddi.Trebuie să menţionez că la acest nivel se unesc canalul care transporta bila cu cel care transportă  secreţia pancreasului.Sucul pancreatic  conţine  o enzimă f. puternică , enzimă care  „arde” proteinele din alimente. Această enzimă este activată numai la contactul cu bila. În conditii normale aceasta activare are loc în „gura” robinetului după care enzima intră in intestin unde digeră proteinele alimentare.În cazul obstrucţiei însă,enzima, deşi activată, rămine pe loc şi  „arde” proteinele din pancreas şi regiunea învecinată.Aceasta e temuta PANCREATITĂ ACUTĂ care in lipsa unui tratament de urgenţă este mortală.

Am descris aici citeva din caracteristicile durerii de fiere

La final,adaug si două ilustraţii „profesioniste” în prima fiind ansamblul ficat-fiere-pancreas iar în a doua doar fierea si căile biliare19261colecist

Reclame

172 răspunsuri

 1. Miercuri am vizita la gastroscopie, vedem ce mai spun si acolo.Merci

 2. Pt Sorina
  Durerile par a fi de origine gastrica totusi … Iti recomand sa faci o gastroscopie. Pina atunci inceara sa iei omeran sau ranitidina. Daca durerile se calmeaza e un motiv in plus sa banuim ca sint de la stomac

 3. Durerile mai degraba se inceep pe stomacul gol si dureaza cam 30-40min.,ma doare toata burta,ma doare in umar (mai mult stingul )uneori si in spate ma doare,uneori vomit,dar nici odata nu am diaree.
  Vedeti,eu dupa ce am nascut nu putem sa ma tin in picioare de durere,medicii m-au controlat si era tot ok,exact dupa o luna de la nastere am avut criza si atunci au zis ca am pietre la fiere si ca trebuie inlaturata.

 4. Sorina, eu am 33 ani, 2 ani in urma mi au inlaturat vizica din cauza pietrelor care sau format pe fon de sarcina, in timpul sarcinii aveam niste dureri dar suportabile medicii spuneau ca voi naste si totul va trece. Am nascut dar o durerea a ramas nu am facut investigatii zicind ca cu timpul o sa treaca cind 7 luni mai tirziu am aflat pricina durerilor din cauza unor dureri teribile, ma tiram si eu ca sarpele credeam ca nu scap cu zile, dupa interventie totul a trecut mam simtit mai bine tineam si dieta. Peste un an dupa interventie durerea a aparut dar suportabila, medicul spune ca caile sunt curate si nui din cauza vizicii, ci durerile şi diareea sunt din cauza gastritei puternice şi ca stomacul e foarte iritat. Am facut ceva tratament pentru stomac si e mai bine.

 5. Pt Sorina
  ar fi bien sa imi descrii durerile. posibil ca nici durerile initiale (cele pt care te-ai operat) sa nu fi fost de la vezica. O chstie orientativa e urmatoarea: o durere ce tine de stomac incepe cam la jumatate de ora dupa ce maninci, una de fiere cam la o ora- o ora jumatate. dar poti sa rsvii cu o descriere a circumstantelor in care apare durerea ca sa imi dau sama cam de unde provine

 6. Mie mi-a fost inlaturata vezica din cauza pietrelor insa eu de dureri nu am scapat,am facut o alta ecografie de control si e tot ok. ce tine de eco.E posibil sa fi ramas ceva pe canal undeva vrio petricica sau vreo rana ceva?
  Medicul meu mi-a zis sa fac o gastroscopie poate ca e stomacul,insa eu stiu ce dureri aveam prima si acum sunt la fel.
  Cind incep durerile imi vine sa ma tirasc ca sarpele.

 7. ce regim alimentar trebuie pentru chistul de pe ficat

 8. Pt. domnisoaraelena31
  Este posibil ca acele mergele (presupun ca au fost eliminate prin scaun) sa fi fost calculi. Nu mi-ai spus daca a doua ultrasonografie a mai aratat existenta pietrelor in colecist. La cit timp dupa eliminarea acelor pietre s-a facut a doua ecografie? Au aparut cumva si dureri? Deconectarea colecistului poate semnifica raminerea unui calcul pe canal undeva la iesirea din colecist. Ar fi bine sa repeti ecografia pentru ca daca se confirma aceasta supozitie e nevoie de interventie pentru eliberarea caii biliare.

 9. la 8 luni dupa nastere am aflat ca am pietre mici pina la 1 cm la vizica biliara,am incercat un tratament naturist cu ulei de masline si zeama de lamiie.A 2 zi dupa tratament au iesit niste margele de diferite dimensiuni de culoare verde de o consistenta ca ceara daca le apasam se farimau ,dupa care la ultrasonografie mi au spus ca e colecist deconectat.ce sunt acele margele verzi?si de ce e colecistul deconectat,care este solutia?

 10. Pt Vera
  Doar daca nu ai facut cumva ceva transfuzii de singe recent
  Eu zic ca e eroare de laborator … o virgula pusa aiurea si in loc de 134.000 a iesit 1340.000. Parerea mea e sa repeti analiza sau sa ceri la laborator o „corectie” Daca si la repetare iese tot asa … mergi la un hematolog. Poate fi o trombocitoza. Posibil maduva s-a dezvoltat prea mult incercind sa compenseze deficitul functional al hematiilor.

 11. Pt o cetateana
  La prolaps nu se face nimic daca e minor. Posibil ca hernia hiatala sa fie cea care deranjeaza cel mai mult cordul si respiratia

 12. Salutare! Nu stiu daca e bine sa postez aici intrebarea sau la sectiunea destinata interpretarii analizelor dar sunt cam agitata:doar ce am pus mana pe niste rezultate ale analizelor mele si…trombocite 1340 mii…(am fierea scoasa de 6 luni si am citit ca ar avea oarece legatura de cauzalitate) e adevarat? Cat de aproape e doamna cu coasa de mine? Ce e de facut? Aaaaa… am si trigliceridele 206, colesterolul normal-196.Multumesc mult!
  Sorry, am uitat sa mentionez, am talasemie minora, conteaza?

 13. Multumesc pentru raspuns, da exista o mica hernie hiatala, da, dupa ablatie au fost taiate cele 2 cai electrice ce le aveam in plus, nu mai fac tahicardii paroxistice supraventriculare, acum e ceva f neregulat, ameteli,lipsa de aer, f neplacut,(favorizate de balonare sau emotii) cat am pus Holteru nu mi s-a intamplat, asa ca s-a aratat totul bine, mai posed un prolaps de valva mitrala cu regurgitare minima pt.care nu mi s-a prescris nimic.

 14. Pt o cetateana
  Problema 1. Daca nu doare … eu zic ca nu e neaparat o orgenta operatia. De evitat medicamnete ce agita fierea gen colebil. Pentru gust incercati cu metoclopramid. Dar e bine sa existe un medic chirurg care sa il urmareasca constant si daca apar simptomele unei migrari a vreunui calcul … sa va puteti adresa lui de urgenta
  Problema 2. Tulburarile de ritm s-au rarit dupa ablatie? Ideea e de a consuma mese reduse cantitativ si dese.Eventual carbune medicinal care sa absoarba gazele. Nu exista si o hernnie hiatala? Ar trebui facuta periodic o gastroscopie de control pentru ca uneoti gastritele hipoacide pot precede un cancer gastric.

 15. Buna seara drweather,
  2 pers., 2 probl.:
  barbat 58 ani cu trei pietre la fiere pana in 10 mm, fara dureri, doar uneori amareala in gura, ce recomandati pana la faza chirurgicala pe care o tot amanam deocamdata daca nu sunt dureri…
  femeie (adica eu 61 ani), de aprox.16 ani am ragaieli zilnice, cu mai multi ani in urma am facut gastroscopie, gastrita cronica, la care cineva mi-a spus ca voi muri cu ea, deci nu m-am obosit sa o tratez, acum la varsta mea nici nu stiu cum e , probabil hipoacida, nu am niciodata nicio durere, dar problema e ca balonarea imi afecteaza inima si fac tulburari de ritm (am avut wpw rezolvat prin ablatie), mi-e tare frica sa merg singura undeva. Ce e drept ca nu respect o alimentatie corecta si la ore fixe, nu stiu incotro sa merg, ce sa mai fac?

 16. Pt Diana
  Bine, carbunele ca si tratament provizoriu. Nu o sa iei toata viata carbune. Va trebui la un moment dat sa faci investigatii la un gastroenterolog sa vezi cauza acestor simptome. Faptul ca mesele copioase iti declanseaza problema arata ca, probabil, secretiile digestive nu fac fata unei cantitati mari de alimente, deci alimentele sint insuficient digerate si apar gazele. Solutia e simpla, cred ca iti dai seama : maninca si tu putin si des.

 17. uneori am dureri atunci cand mananc putin mai mult…si de multe ori simt la propriu cum ma arde stomacul….chiar daca beau un pahar cu apa tot ma umflu…nu am incercat carbunele…dar daca zici ca asta mi-ar face bine as incerca…

 18. Pt Diana
  A intervenit ceva in alimentatia ta in acest an? Maninci ceva ce nu ai mai mincat pina atunci? Ai probleme cu fierea (dureri in partea dreapta a burtii)
  Ai incercat, ca tratamnet, carbunele medicinal? E un bun absorbant de gaze

 19. Pt Anonim
  Sincer nu ma pricep la ceaiuri .. in schimb ti-as recomanda sa faci macar o ecografie la fiere, pentru ca simptomele pe care mi le descrii arata o problema la acest organ. Ca si pastile te-ar putea ajuta pentru moment metoclopramidul dar, repet , fa ecografia pentru ca in functie de prezenta sau nu a pietrelor .. dac vezica e lenesa sau dimpotruiva prea agtata, tratamentul difera

 20. Buna, am 22 ani si de aprox un an de zile am burta foarte umflata..merg foarte normal la baie dar in schimb nu prea am gaze(decat seara). eu am fost foarte slaba 40kg la 173 cm iar acum am 56kg …nu cred sa am burta asta din cauza ca m-am ingrasat pt ca orice as manca burta se umfla foarte repede, doar dimineata ce o am mai mica! fac exercitii fizice dar nu par sa ma ajute prea mult 😦
  Aaa si vreau sa iti spun ca arat ca o slabanoaga care e insarcinata din cauza ca mereu sunt balonata!!

 21. buna ,am ceva timp de cand ma doare in partea dreapta ,greata ,balonare si de curand varsaturi si respiratie urat mirositoare.cineva mi a recomandat ceai de rostopasca timp de 10 zile pe stomacul gol si foarte concentrat zis si facut. Acum 7 zile am terminat tratamentul cu ceai si toate durerile au revenit inclusiv respiratia urat mirositoare,mentionez ca pe parcursul celor 10 zile cu ceai nu am mai simtit nici o durere! Intrebarea mea este cat timp pot sa beau ceai pentru ca am inteles ca este toxic daca e consumat prea mult timp si cu ce pot sa l inlocuiesc,alt fel de ceai sau pastile? multumesc

 22. Pt Vera
  Pai pentru a nu face eventarti trebuie in primul rind sa nu ridici greutati … si in al doilea rind sa nu te ingrasi. Eventual sa faci exercitii fizice usoare care sa iti intareasca muschiii abdominali.
  Cit despre imbolnavirea altor organe .. singurul care ar avea de suferit ar fi intestinul pentru ca alimentele nedigerindu-se complet ar putea sa il irite. Sfatul e acelasi, de a consuma alimente in „portii” mici. DEci mese reduse cantitativ chiar daca asta inseamna sa maninci de 5-6 ori pe zi

 23. Multumesc pentru raspuns, dar daca nu e cu suparare…intrebarea anterioara avea si o parte despre mine…Eu, pe de alta parte am ” scapat” de colecist acum vreo 6 luni prin operatie clasica; ce ar trebui sa fac eu pentru a reduce riscul aparitiei eventratiilor(incizia are vreo 30 cm si am si o operatie de cezariana) dar si al imbolnavirii altor organe din cauza scoaterii colecistului?

 24. Pt Vera
  Un colecist cu pereti grosi e mai putin mobil … mai lene sca sa zic asa. Asa incit digestia alimentelor ce necesita bila (grasimi, dulciuri, picanterii) ar utea fi deficitara, maiales atunci cind sint consumate in cantitati mari. Si , ca urmare, pot apare diarei, balonari …

 25. Buna ziua, si un multumesc pentru raspunsurile anterioare!
  Zilele trecute in urma unei echo sotului meu i s-a spus ca are colecist cu peretii ingrosati dar fala calculi ( el si-a facut echo deoarece avea diaree de peste 3 zile ce nu ceda la tratament, balonare si senzatie de greata).Ce inseamna acest colecist cu peretii ingrosati si la ce se poate astepta pe viitor din cauza lui.Multumesc mult!
  Eu, pe de alta parte am ” scapat” de colecist acum vreo 6 luni prin operatie clasica; ce ar trebui sa fac eu pentru a reduce riscul aparitiei eventratiilor dar si al imbolnavirii altor organe din cauza scoaterii colecistului?Mai spun doar ca am 34 ani( si se presupune ca mai am macar jumatate din viata de trait), iar incizia capatata in urma operatiei are vreo 30 cm.Iarasi, multumiri!

 26. Pt Stefan Constanta
  Imi pare rau ca am intirziat raspunsul. Ar fi trebuit sa te sfatuiesc sa mergi cit mai repede la urgenta pt niste analize si un ecograf. Posibil sa ai o infectie la vezica biliara (colecistita acuta) sau la rinichi. Daca nu ai mers pina acum la urg, si nu tia trecut, nu mai intirzia si du-te

 27. Multumesc mult..
  Asa este. Cam greu de ghicit ce-i pe acolo. La fel imi spune si doctorul meu(gastroenterolog), care este un geniu si nu numai atat…
  Ma gandeam sa incerc o cura de ceai-Essiac, Ceaiul hepatic imi da dureri de cap. Parerea mea este ca ceaiurile sint foarte bune, mai ales daca esti perfect sanatos…

 28. Pt Ana
  Merci pt urari.
  Problema e acel „daca”. Pentru ca „daca” creste atunci nu o sa ai incotro, pentru ca , crescind poate apasa p e canalul biliar (depinde unde sint localizati polipii). Plus ca daca creste nu poti sti ce fel de polipi sint, benigni sau …

 29. LA MULTI ANI
  SANATATE celor care raspund la sfaturile celor bolnavi
  dupa craciun a treia zi am mancat 3 sarmale cu smantana si mi-sa facut rau am chemat salvarea la care mia facut o injectie care a spus ca e un chocteil si ca imi va fi bine ,am vomotat doar ce cred ca am mancat nu ceva verde seara burta mea frigea sau ma lua cu frig am luat bilobil ,colebil dupa o saptamana ma mai doare in parte dreapta putin si mieste frig tot timpul in schimb am o durere in spate tot in parte a dreapta sub omoplat de nu o pot suporta nu pot sta mult in picioare decit in pat pe spate sau pe partea dreapta.
  am auzit de o reteta cu ulei si zeama de lamai ce reactii pot aparea nu mai pot sa sufar durerea dar mie frica de operatie.ma doare mult in spate.ce sa fac
  multumesc

 30. Buna,
  Acum o luna am fost diagnosticata cu doi polipi la fiere 9 respectiv 10 mm. Nu am dureri, dar in urma ingestiei anumitor alimente, ma „tine” in partea dreapta, capul doare destul de tare si am o stare de rau generala, care uneori dureaza 2-3 zile. Analizele de sange sunt perfecte. Consum carne foarte rar, de sarbatori. Alimentul de baza este somon de Alaska, cruditati-salate de sfecla rosie, pastarnac, telina, migdale si alte alune crude, foarte multe fructe, legume crude.Cumpar doar mancare organica, painea o fac in casa din faina de grau organica.Consum branza din lapte crud, nepasteurizat. Doctorul meu, mi-a recomandat sa-mi scot fierea in vara, daca polipii cresc in marime.
  Ce imi puteti recomanda in acest caz? Mi-ar placea foarte mult sa raman intreaga…
  Va multumesc mult.
  La multi ani! Va doresc un an sanatos si fericit.

 31. Am s-o suport, ce-o sa fac? Da’ e tare nesuferita, are noroc ca-s eu fata de treaba…
  Multumesc pentru sfaturi.

  Sarbatori fericite in continuare!

 32. Pt Lavinia
  Mda, se pare ca ai o fiara septata … eu zic ca atit cit poti, suporta-o. Pentru ca o data indepartata, apar alte probleme. Cum ar veni de scos o poto scoate oricid dar de bagat inapoi …

 33. Va multumesc pentru sfaturi si lamuriri…
  A doua zi dupa ce v-am scris(pana sa primesc rasp) aveam niste dureri ingrozitoare asa ca am fost la echo mi s-a spus ca fieratania mea e in forma de 8 si foarte contractata,- asa ca trebuie s-o relaxez cu no spa si nu cu ulei de masl si colebil, fiobilin…
  Sa inteleg de aici ca toata viata mea asa o voi duce, chinuita de mica fiara? Oare n-ar fi mai bine s-o scot?

 34. Pt Lavinia
  O sa raspund poate putin haotic …
  Deci calciul e ionic adica liber , necuplat si calciul seric cuplat. E activ .. sau util daca vrei doar cel ionic, necuplat. Cum ar veni, intr-o discoteca sint activi doar cei singuri, necuplati 😉 in timp ce perechile nu prea sint utile .. ca sa zic asa.
  Ectazie abdominala adica abdomen dilatat inseamna un abdomen cu gaze .. adica ceea ce simti tu, nu neaparat o afectiune. Daca ai face echoatunci cind nu te simti balonata, nici abdomenul nu va fi „ectatic”
  Acea durere sub coaste sau in oglinda ar putea intr-adevar sa fie de la colon. La tine pare sa fie vb de o proasta digesie datorita unei secretii mici de lichid-fiere. Aceasta digestie proasta se materializeaza prin gaze multe care iti dau senzatia d ebalonare si acea durere transversala care, daca aceasta e cauza, ar trebui sa se amelioreze dupa ce ai scaun.
  Cheia ar fi, zic eu , alimentatia. Nu e vb aici sa urmezi regimuri din carti/tv/net. Fiecare organism are pretentiile lui alimentare. Alimentele mai putin riscante sint legumele. Nu iti indic neaparat un regim vegetarian, dar incearca alimente pe baza de legume .. fructe .. ca sa vezi daca simptomele se atenueaza.

 35. va multumesc mult am si plecat la farmacie .o seara placuta.

 36. Pt Nelu.
  Ai un reflux de suc biliar prin stoman si esofag in gura. Incearca sa iei metoclopramid 3×1 pe zi.

 37. sau poate fi pancreasul am avut si unele dureri dar nu de intesitate mare in spate mai jos de directia inimii ?????

 38. de vreo saptamina am gura amara si o greata teribila ,am multe gaze in intestine si zgomote prin burta .poate fi de la fiere sau ficat????

 39. Am uitat sa spun ca am de multe ori senzatie de abdomen plin, oricat de putin as manca, ma simt ca un balon. Unul din Dr la care am fost a zis ca nu e nimic, e o afectiune comuna si ca n-am ce sa fac decat sa astept sa-mi treaca, atunci cand am mancat ce nu trebuie, eventual sa iau un fiobilin. Iar un altul a zis ca nu am nimic, doar ca aspectul echo e de ectazie abdominala. (Asta e din nastere sau de ce e abdomenul marit- asta inseamna, nu?- si cum ma poate afecta, sau cum as putea repara asta-) De asemeni, la analize imi tot iese colesterolul bun prea mic si calcul ionic la fel, iar cel seric la limita minima. Niciun medic nu m-a lamurit in privinta asta, e vreo problema?

 40. Buna seara
  Eu am o problema cu fierea de vreo 7 ani…Am facut analize si echo, dar nu e nimic anormal…fiere lenesa si parca o data a zis un medic ca ar fi strangulata…Nu ma omor cu grasimile, nici de dulciuri nu abuzez, problemele au aparut in perioade de stres. Acum, de vreo 2 saptamani ma tot tine o”jena” care nu mai cedeaza la colebil, desi am luat cate doua pastile o data. Si am dat-o pe ulei de masline, o lingura din care cam un sfert e zeama de lamaie. Parca sa zic ca e un pic mai bine (am inceput de vreo trei zile), dar nu extraordinar. Nu prea stiu ce sa mananc, pentru ca a mea nu se lasa „vrajita” de regim ca la carte…Ea o stie pe a ei…indiferent de ce mananc…ce medicament sau ceai as putea sa mai iau? Am luat si digest duo uneori, ca si stomacul e cam cu probleme, fiobilin, dar parca tot colebilul era mai bun. Pana de curand. Pe langa durerea de fiere, mai greu de suportat sunt uneori greata, ameteala si durerile de cap, starea generala de disconfort.
  A! Si acum mai nou, ma doare in stanga, durere in oglinda fata de fiere si in stanga undeva pe jos, sau dreapta uneori, la fel, imagine in oglinda durerile astea de jos, asta ce mai e? Colonul e si el afectat, sau ce m-a mai apucat??? Durerile sunt destul de puternice.

 41. Asa o sa fac!Multumesc ptr sfat!O zi frumoasa

 42. Pt Rozica
  Nu cred ca ai facut o radiografie atunci … pt ca miai fi spus. Nu ar strica sa faci acum. sa nu fi avut vreo problema atunci la plaminul sting. Tot acolo, in stg, e splina, care poate creste in unele afectiuni. De aceea zic eu nu strica sa faci si o ecografie abdominala. Ordinea prioritatilor sa zic asa ar fi intii ECO apoi Rx.

 43. foarte interesant am o durere in partea stanga sub coaste si acum a inceput sa se umfle . in urma cu o luna si jum. am facut un tratament cu avelox si anti imflamatoare pt o raceala la plamani apoi cu augumentin am scapat de raceala dar se pare ca acum am alta problema. ce o fi?

 44. Pt Roxana.
  Poate fi vorba de o mensta mai lunga, poate si datorita stresului operator. Dar eu zic ca asta se poate afirma doar daca se exclude orice legatura directa cu operatia si asta nu o poate face totusi decit operatorul. Eu zic sa iei legatura cu cel ce a operat-o si care stie cel mai bine ce a facut inauntru. Imposibil sa nu poti lua legatura intr-un fel cu el

 45. In rest operatia arata bine…ieri i-au scos atele, singura problema e sangerarea( menstruatia) mai abudenta si dureaza de cateva zile

 46. Sangerarea a inceput dupa 2 zile de la operatiei si era cam in perioada cand trebuia sa aiba menstruatie.Doar ca acum ii curge mai mult decat de fel si are si dureri abdominale.

 47. Pt. Roxana
  Sa inteleg ca singerarile au inceput chiar in ziua operatiei? Inseamna ca stie de ale medicul care a operat-o. nu e imposibil ca in cursul operatiei laparo sa se fi atins vreun organ genital, dar singerarea ar fi fost in acest caz in interior. Cel mai bine e sa iei legatura cu medicul care a operat-o … asta in cazul in care nu a aflat de singerare in momentul in care s-a produs …

 48. Buna ziua!Mama mea sa operat de fiere acum o saptamana.Operatie de fiere ( laparascopica). La 3 zile dupa operatie a avut unele sangerari dar noi am crezut ca este menstruatia.Dar aceste sangerari dureaza de o saptamana si sunt destul de abudente.Ma intreb daca nu cumva a facut hemoragie in urma operatiei.
  Ast un raspuns urgent!Va multumesc

 49. Pt. Nicoleta
  La tine probabil e vorba de o problema a sfincterelor care impiedica refluxul de suc din stomac. Un medicament bun pt asta e METOCLOPRAMIDUL. Desi cred ca prin multimea de medicamnete ce le-ai luat se numara si asta.
  Nu ar strica sa incerci investigatii si la endocrinolog. Multe probleme de genul asta au ca si cauza initiala un dezechilibru hormonal.

 50. buna seara ma numesc Nicoleta am 27 de ani si o fetita de 4 anisori de cand am nascut vomit zi de zi am greata mi se usuca gatu am ameteli dureri de cap cand vomit si am un gust amar si acru in gura .de 4 ani am probleme doctori la care am fost mi au spus ca am probleme cu bila mi au dat tot felu de medicamente atat farmaciste cat si de la plafar dar niciuna nu a dat niciun rezultat nu mai stiu la ce doctori sa ma duc si ce medicamente sa iau sunt zile cand vomit si de 3 4 ori pe zi de la 68 de kg am ajuns la 60 au fost perioade cand ajunsese m si la 50 de kg..mi am facut tot felu de analize :endoscopie ecografie bariu si un set de analize de mei multe ori dar toate mi au iesit bine dar eu in schimb nu ma simt bine medici la care am fost cand au vazut ca imi ies bine analizele mi au vorbit in sictir au spus”ca nu mor” dar eu ma simt foarte rau va multumesc pentru timpul acordat si astept raspunsul dumneavoastra pe email o seara buna…..

 51. Pt. Leon Claudiu
  Poate er fi bine sa umbli la regimul alimentar. La acei medici ai facut cumva vreo ecografie?Ai fierea lenesa?

 52. am dureriin partea dreapta ca si cum as avea un arici.am fost la medici si am primit colebil.durerile persista de vreo 2 luni cand fac efort.va rog un sfat.Va multumesc

 53. Pt. Adriana
  Nu stiu daca ai incercat sa iei carbune medicinal. Asta absoarbe gazele si iti recomand sa il iei cind stii ca vei minca ceva care te va face sa … explodezi
  Cit despre sfat … ce pot sa iti spun decit ca fierea, odata scoasa nu o poti pune la loc. Simptomele tale par mai degraba date de o proasta functionare a „fiarei”, Lichidul acumulat in ea ajuta la digestie. Fiobilinul insusi face bine stimulind secretia de bila. Din cele spuse cred ca iti dai seama ca o posibila scoatere a fiaarei nu prea are cum sa iti elimine simptomele … poate chiar sa ti le agraveze. Poti sa te interesezi la cunoscuti operati ..poate daca ai rabdare sa citesti citeva dinintrebarile puse pe blog de cei operati si vei vedea ca , uneori , simptomele tale apar la cei ce si-au scos fierea , desi nu le avusesera inainte.

 54. Buna ziua,

  Acum doi ani aveam dureri in zona abdominala dupa acumularea gazelor ce nu le puteam elimina. In urma unei ecografii, am fost diagnosticata cu mazga la fiere. Am tinut un regim de 2 luni de zile, plus pastile Fiobilin, in care pot spune ca m-am simtit foarte bine. Gazele devenisera inexistente si puteam duce o viata normala. AM inceput sa revin la alimentatia normala (in sensul ca mancam fructe, legume, mazare, etc), totul a fost ok o perioada, dar in timp aceste dureri provocate de gaze au revenit. Acum nu pot lua o masa in oras, doarece apar gazele si implicit durerea. POt spune ca duc o viata sanatoasa, fara prajeli, grasimi, fast food, dar la fructe crude, legume si mancaruri normale, apar gazele. STiu ca pot scapa de aceste simptome prin regim (totul fiert, inclusiv fructele si legumele), dar as vrea sa pot manca normal, sa ies in oras fara sa fac o burta de gravida. Mentionez ca exista si probleme cu constipatia.
  Ce imi sugerati sa fac? Sa stau o viata pe regim, cu mici escapade culinare din cand in cand, sau sa fac operatia de scoatere a bilei?
  Multumesc!

 55. Pt. Patricia
  Scuza-mi intirzierea. .. probabl intre timp problema s-a rezolvat. Posibil sa fi fost o colectie lichidiana postoperatorie care a drenat la suprafata spontan

 56. stefania sunt operata de colicist de opt zile la un spital de renume la cinci zile mi a aparut o umflatura in capul piptulu vinat apoi s-a inrosit dureros deodata a inceput sa curga un lichid inchis la culoare prin orificiu mai mare a operatiei acum doare cu radieri in spate . ce sa fac e normal

 57. Pt C Ciprian
  Ideal e cu laser pentru ca se vindeca mult mai repede si sint complicatii mai putine. Dar depinde de multi factori (marimea pietrelor , existenta unei infectii , posibilitatea ca o piatra sa fi plecat pe canal) de aceea decizia o va lua chirurgul preoperator.
  Nu cunosc zona .. poate dintr cititori sa iti reconande cineva un chirurg bun de acolo

 58. buna soacra mea trebuie sa se opereze de fierie unde ar fi cel mai bine sa o ea este din bacau si cum ar fi mai bine prin laser sau bisturiu ce clinica sau doctor din zona ar fi bun?

 59. Daca durerile sint „cand ies afara” adica cind te c… defechezi 😉 , nu cred sa fie de la fiere.Mergi totusi la un gastroenterolog sa iti faca un consult .. eventual o colonoscopie. Bolile intestinului nu se prea vad la ecograf.

 60. Buna .as avea si eu cateva intrebari , eu de o saptamana am niste dureri de intestine ,rinichi ,vezica nu stiu ce o fi cert este ca am fost la ecograf si mi s-a spus ca am fiere lenesa ,bine bine am fierea lenesa dar cu ce s-o mai tratez durerile cand ies afara sunt ingrozitoare ,am incercat fiobilin,colebil,debridat si ulei de masline pe care numai cand il gust imi vine sa vomit
  ce ma sfatuiti va rog frumos?
  va multumesc

 61. Pt Simona
  Scuza-mi intirzierea
  Coelsterolul crescut poate apare din cauza consumului exagerat de grasimi … sau de dulciuri, pe fondul unui activitati fizice scazute (sedentarism)
  E important ce s-a scos la extrauterina si la cea de chist. Daca la extrauterina s-a scos o trompa celalta raminind pe loc iar operatia de chist nu a fost urmata de scoaterea ovarului, totul e ok. Daca insa la extrauterina s-a scos o trompa de o parte iar la chist s-a scos ovarul de cealalta parte nu mai poti face copii

 62. Pt. CAtalin Coatu
  Intii sa imi cer scuze pt intirziere. Sper ca intre timp sa nu mai fi aparut vreo criza
  Nu mi-ai spus nimic despre analize … in special despre AMILAZE (in snge si in urina – amilazele in urina sint cele ce ii dau culoarea „rosie” . Daca aceste amilaze au fost de ordinul miilor = sigur pancreatita.
  Ecografia arata daca e sau nu o pancreatita acuta – desigur corelat cu analizele. O explorare mai utila ar fi o tomografie care sa arate in ce masura exista un grad de cronicizare a pancreatitei – caz in care se impune un tratamnet mai indelungat. De asemenea nu ar strica sa faci si o gastroscopie pentru depistarea unui eventual ulcer duodenal care nu se vede ecografic si care si el ar putea da simptomele tale (desigur mai putin uriana rosie si amilazele crescute).
  E bine sa te intorci la spital, chiar daca acum nu te supara nimic. Intr-un fel e „analizat” un bolnav aflat in criza
  dureroasa si in alt fel unul „linistit” pe care poti si ai timp sa il supui unor examinari mai complexe

 63. Pt. Diana Vladu
  La tratamente naturiste nu ma bag … nu e specialitatea mea si prefer sa n uau sfaturi daca nu m a pricep
  Despre regim alimentar ce sa spun. Mi-e usor sa zic ca la carte sa eviti grasimile, ouale, condimentele, prajelile>.. ca te miri ce mai ramine. De obicei fiecar ebolnav are lista lui „negra” ealimente cu probleme. Deci cel mai bine ar fi sa testezi
  CIt despre tratamnet , fiala lenesa nu se vindeca. Deci pasyilele trebuie luate, teoretic,toata viata. In realitate e bine sa le iei doar atunci cind te astepti ca vai minca ceva „imposibil” petru fiere

 64. Va salut.Excelenta pagina de veb si imbucurator faptul ca mai exista oameni care isi mai ajuta semenii.
  Cazul meu:
  Barbat, 54 ani,1:80/95 kg.Profesor de educatie fizica si sport..evident si fost sportiv.Beau foarte rar..la ocazii…nu mai fumez de 7 ani…alimentatie regulata…fara grasimi…prajeli.Am slabit in 8 luni 34 kg cu produse Herbalive-in 2008….cand mi s-a descoperit si un diabet.
  In august ,anul acesta…..am mancat pate de ficat…ceva mai mult…a doua zi am avut o criza scurta-2-3 ore de stomac…ma rog..durerei abdominale in capul pieptului.Durerile au aparut dupa amiaza….am plecat cu taxiul la Urgenta Floreasca….m-au examinat superficial…au zis ca am un inceput de ulcer…mi-au facut o injectie..am plecat acasa..si spre dimineata mi-a trecut criza.
  A doua criza m-a apucat departe de casa…mancasem o omelta cu ciuperci si carnati-( de obicei nu mananca asa ceva)-criza puternica cu aceleasi simtome,,durere abdominala puternica.M-a tinut cam 10 ore pana a mai cedat.Ajung-dupa ceva aventuri-in Bucuresti..la spitalul SF.IOAN,sect,4…mi se fac analizele…unt internat in vederea operarii de colecist.Nu mai aveam dureri..in schimb urina era apoape rosie.Mi se face ecografia..si nu gasesesc nimic la bila…doar pancreasul marit.Se da verdictul de pancreatita acuta..si stau o saptamana pe perfuzii si numai pe ceaiuri si compoturi.Doctorul care ma trata nu era prea comunicativ…asa ca la eliberare mi-a zis numai sa tin regim…si o luna sa nu mananc nimic animal.Am plecat din spital nou nascut cu analize de cosmonaut.Am tinut regim dur..dar..exact dupa o luna…mancand niste seminte decojite de floarea soarelui…50 g…ca masa de seara…iar m-a apucat criza..care m-a tinut pana dimineata…cand am chemat salvarea…si doctorul ge pe salvare mi-a dat ceva pentru bila..spirulina cred…si durerea mi-a trecut.Dar…a reaparut urina colorata.Nu prea stiu ce am…….pancreatita acuta sau probleme cu bila?…si ce ma sfatuiti sa fac?….eu m-as reintoarce inapoi la spital ca sa vad ce-i cu mine.
  Cu multumiri,

 65. Pt. Roxana
  greu de pus un diagnostic asa de la distanta fara un minim de analize / explorari. Pot fi mult e chestii de la o banala gastrita … poate un intestin iritabil … chiar si parazitii. Mergi la MF pentru un set de investigatii (echografie , gastroscopie + analize de singe si coprocultura)

 66. Buna,
  am ceva probleme de un timp incoace, sa zic vreo 2 luni, ma doare stomacul cateodata, ma simt balonata, am gaze urat mirositoare, inima imi bate repede, ma simt obosita, mi-e tot sete cata apa sau ceai as bea… parca am impresia ca am paraziti in mine… sunt mai tot timpul deshidratata, nu pot dormi linistita, cateodata vomez, iar cateodata fac diaree… Ce credeti ca poate fi??

 67. buna ziua am si eu o probleama de zis de o saptamana mam sitit rau si am fost la medic pentru a face analizele si mau gasit cu colesterolul marit .vreau sa stiu de unde vine si aceasta problema -Cu 2 ani in urama am facut o opertatie de chist si acumunan am fc alta opertatie de extrauterina vreau sa stiu dak cumva imi cauzeaza si asta la toate care sau starns . si asi dori sa stiu cu cele 2 opertati care leam avut dak pot sa mai raman insarcinata -Aceasta a fost intrebarea mea si vreau raspunsul la ce vam scris in comentariu VA MULTUMESC -SI O ZII BUNA

 68. Buna ziua!

  Si eu am fost diagnosticata cu bila lenesa in urma unui ecograf, saptamana trecuta.Nu am pietre, eu am mers pentru ca aveam migrene si greata.Mi s-a prescris Colebil si Cynarix, nu mi s-a spus despre regim alimentar.Mai am simptome de greata si migrena suportabile, dar as vrea sa imi dis;para.Ma puteti ajuta cu ceva naturist, ca si medicament, si cum ar trebui sa arate un regim alimentar in acest caz.De asemenea, as dori sa stiu pana xand pot lua medicamentele prescrise de medic, deja le iau de 2 saptamani.multumesc pentru raspuns!

 69. Excellent blog! I actually love how it is easy on my eyes and also the facts are well written. I am wondering how I may be notified whenever a new post has been made. I have subscribed to your rss feed which must do the trick! Have a nice day!

 70. Pt Raluca.
  Din pacate diareea e unul din „efectele colaterale” sa zic asa ale colecistectomiei. Nu ai ca ii face. incearca sa maninci mese dese si in cantitate redusa. Mesele copioase au cel mai mare risc de a fi urmate de diaree in cazul tau

 71. Buna ziua,
  Am 28 de ani si de 3 ani sunt operata de fiere.Tot de atunci am diaree dupa fiecare masa si nu numai, disconfort si zgomote abdominale. Cel mai mult ma deranjeaza diaree caci din cauza asta nu mai am viata inafara casei sunt mai tot timpul la baie.
  Credeti ca o alta operatie poate rezolva aceasta problema, nu se poate face un artificiu gen o a doua fiere sau una artificiala din plastic ceva? As face orice sa scap de diaree, e ingrozitor prin ce trec.
  Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
  Multumesc!

 72. Pt. Marius
  Fiara asta o o cucoana tare capricioasa. Alimentele care pun probleme variaza de la un om la altul, unii pot minca linistiti chiar si grasimi altii mor de durere la o banala piersica. De aceea de cele mai multe ori pacientul stie cel mai bine ce trebuie sa evite. Deci ce sa spun decit sa renunti la piersici … nu inainte insa de a incerca o data sa maninci o piersica FARA COAJA. Posibil acolo sa fie buba.
  Cit despre blog principalul lui dusman e timpul – lipsa. Si , de ce sa nu recunosc, si cheful – lipsa. Observi ca sint factori independenti de pozitia geografica 🙂 si care tin mai degraba de slabiciunile firii omenesti. O sa incerc sa il tin cit de mult, momentan doar prin raspunsiri, sper cit de curind sa reiau articolele

 73. Cam asa ziceam si eu. Desi, cand medicul iti spune ca datorita acestui medicament poate manca mere fara nici o problema, dupa ani de zile … te gandesti, deh …
  Chiar asa, poate-s paranoic, dar piersicile dau „probleme” cu fierea ? Pentru ca am mancat de cateva ori si, la scurt timp, am avut niste dureri absolut ingrozitoare (nu continue, ci in valuri) in partea dreapta sus a abdomenului.
  Oricum, multumesc pentru raspuns. Faci, in continuare, o treba excelenta.

  P.S. Chiar asa, dupa ce vei emigra (pentru ca nu cred ca vei mai sta mult in Romarlania) vei mai tine blogul ?
  Cu stima (pe bune),
  Marius

 74. Sicer … nu as prea avea incredere in produse care trimbiteaza sus si tare ca sint celemai … ca omoara tot .. ca sint perfecte.
  Cel mai sigur e sa eviti pina la urma mesele copioase si … semintele de floarea soarelui. O problema la fiere e mai usor de prevenit decit de vindecat.

 75. Cel mai probabil acolo te doare fierea. Uneori si rinichii mai dor „in fata” dar rar doar acolo, de cele m multe ori durerea de rinichi incepe la spate si mege spre fata.
  Posibil insa sa fie si o durere la nivelul stomacului-duodenului, varianta posibila in cazul ca la eco nu se vad modificari la fiere. Pentru stomac va trebui sa faci o gastroscopie

 76. Am fierea lenesa, asa cred – dureri in partea dreapta, sus, a abdomenului, mai ales dupa o masa mai copioasa sau … seminte de floarea soarelui :(. Medicul mi-a recomandat Colospasmin (la durere) si PARAFREE, un medicament pe care nu l-am gasit in farmacii, ci doar pe net. Doar ca am ceva ezitari in a cumpara medicamente de pe net.
  O parere ? :D.
  PS. Wellcome back.

 77. buna ziua am si eu o problema am de cateva zile dureri foarte mari sub coaste mai ales in dreapta persistente ce ar putea fi ?
  Oricum am sa fac un ecograf din nou pt k sunt nelinistit ast un rasp la problema mea va multumesc.

 78. Pt. Silviu
  Sint destule cazuri in care simptomele „la distanta” nu au disparut dupa scoaterea fiarei. Daca nu ai pietre eu zic ca nu se merita sa o scoti. Lipsa fiarei atrage dupa sine alte probleme incit risti sa rami si cu durerea de cap si cu problemele respective. Incearca sa vezi daca durerea de cap apare preponderent dupa anumite alimente si evita-le

 79. Buna ziua ,
  Am si eu probleme cu fierea ( lenesa , rasucita etc ) . Pe mine ma deranjeaza mai putin faptul ca ma doare , ca ma balonez sau mi-e greata uneori . De la ea am migrene frecvente pe jumatate de cap ( le rezolv cu algocalmin fiole ) . Am incercat sa tin regim ( de fapt a fost un regim destul de strict pentru colesterol si fiere ) si tot degeaba ( au fost un pic mai rare dar tot au fost ) .
  Sincer nu cred ca este zi in care sa nu ma doara macar un pic capul din cauza ei ( nu iau algocalmin zilnic dar destul de des totusi ) . Daca as sti ca scap de migrene as scoate-o .

 80. Nu, nici eu nu am auzit de cazuri de piatra „disparuta”. POti incerca, rau nu face, ideea e insa , cum ai citit si in articol, ca cele mai periculoase sint pietrele mai mici de 6-7mm pt. ca astea pot porni pe canal. Deci a ta e cam la limita. Daca incerci sa o „dizolvi” procesul nu e brusc, ea se reduce treptata in dimensiuni . Daca porneste pe canal apare o mare problema: iesirea in intestin e pazita de „sfincterul Oddi” care e destul de ingust, mai ingust oricum decit canalul, loc in care de multe ori se opresc pietrele pornite la plimbare. Si daca blocheaza acest sfinctre efectul e dublu: icter mecanic+pancreatita.
  Cit despre simptomele de dupa … ai dreptate. Ele exista si nu sint rare. Ai putea avea surpriza sa te simti mai rau „dupa” avind in vedere ca, momentan, simptomele nu sint chiar asa dramatice, ele fiinde declansate mai ales de alimente nepotrivite. Bine, nu poti sti cum va evolua boala ta … poate va fi mai rau .. poate apar si alte pietre …

 81. Am citit azi despre sucul de ridiche neagra, o fi adevarat ce se spune, ca e bun, ca elimina piatra de la vezica biliara?sau sunt doar fabulatii? ati auzit persoane care au scapat de piatra cu suc de ridiche neagra, sau cu ulei demasline baut pe stomacul gol? scuze ca va zapacesc, dar ma sperie simptomele de dupa scoaterea colecistului: diaree, dureri, etc , asa ca, tot mai sper, desi nu am auzit pe nimeni care sa scape de pietre cu aceste remedii, dv ce spuneti?

 82. Bine, in plus mai e si factorul estetic …In ce priveste reusitele lui ma gindeam sa intrebi dintre fostii pacienti. Clar te-ar privi incruntat pe deasupra ochelarilor daca ai avea tupeul sa ii pui problema direct 😀 .

 83. Nu sunt grasa, din contra , ma gandesc ca daca o sa am o taietura clasica, nu voi face fata durerilor si altor minuni. Nu stiu daca a avut zeci de cazuri, cert e ca dansul mi-a spus ca doar un necunoscator nu se pricepe, e un prof univ dr renumit la noi, dar cred ca nu tine numai de asta, tine si de norocul pe care il ai. Daca il mai intreb si daca a avut multe cazuri operate cu succes, chiar se va enerva pe mine, deja mi-a spus ca ,,toata lumea se pricepe la medicina si la fotbal „(cand i-am sugerat alternative la scoaterea colecistului), si oricum, dansul nu va spune ca a dat gres, chiar daca s-o fi intamplat si asta. Cert e ca mi-a spus ca imi face operatia si clasic, cum vreau eu, ramane sa decid, dar e mai bine pt mine laparoscopic, caci ajung mai repede acasa. Am citit ca operatia laparoscpica se recomanda in cazurile de chist hidatic necomplicat, pe cand, daca chistul e prea mare si e intr-o pozitie nefavorabila, se intervine clasic.

 84. Sint si alti factori de care trebuie sa tii cont .. daca tot te-ai hotarit sa te operezi. O operatie laparoscopica lasa peretele abd aproape intreg … pe cind una clasica (depinde si de incizie) e urmata de riscul eventratiilor.Mai ales daca esti putin mai plinuta exista riscul ca dupa ani de zile sa cedeze cusatura. E importanta si experienta chirurgului:Daca cel ce te opereaza a mai avut zeci de cazuri de chist hidatic operate cu succes laparo .. poate nu e un risc asa mare sa incerci si tu. Maierti ca te bag iara in ceata dar, vezi tu, fiecare procedura are riscurile si avantajele ei

 85. Am decis ca ma voi opera dupa Pasti, din pacate, imi confirmati ceea ce stiam deja, ca trebuie sa scot vezica biliara. Voi scoate si chistul, pt ca s-a micsorat extrem de putin in 6 luni de tratament cu albendazol (cativa milimetri) si nu mai vreau tratament, e f toxic si imi da unele reactii adverse pe care nu le mai suport, asa ca, le fac pe amandoua deodata; doar ce ma hotarasem si eu cum voi face operatia si acum sunt iar in dubii dupa raspunsul dv, doar ce hotarasem spuneam (dupa multe vizionari de operatii laparoscopice ale chistului hidatic pe net) ca operatia va fi laparoscopic, si acum dv imi intariti temerile pe care le spulberasem cu privire la operatia laparoscopica si ma sfatuiti sa o aleg pe cea clasica. Of!

 86. Pt. Ela
  Problema scoaterii pietrei si nu a intregii vezici e abordata la modul urmator: O „fiara” care a produs pietre va mai produce. Deci se prefera sa se scoata organul in intregime pentru a scapa de griji si a nu fi nevoie de o reinterventie de fiecare data cind se (mai) formeaza o piatra. E adevarat ca pierderea „fiarei” aduce la rindul ei alte probleme,nu neglijabile, dar daca ata e tehnica … 😦
  Cit despre chistul hidatic ai dreptate, riscul diseminarii e mare … se intimpla ele accidente la operatiile „clasice” darmite al una laparo care seamana atit de mult cu mincatu orezului cu betisoare 🙂 . Ar fi o solutie sa faci masuratori pperiodice ale chistului iar daca acesta se dovedet=ste ca creste in dimensiuni nu ai ce face … trebuie operat. Bine, chiar daca ramine constant vei trai permanent cu Sabia lui Damocles deasupra capului.

 87. Am descoperit cand am nascut ca am o piatra de 1 cm la vezica biliara si un chist hidatic de aproape 5 cm la ficat. Am fost la un dr chirurg f bun si mi-a spus f senin ca se rezolva f repede cu operatie laparoscopica, ambele. Eu , citind mai mult, am intrebat daca nu exista alta cale, de ce nu se poate scote doar piatra prin endoscopie retrograda, asa mi s-a spus de catre alt medic, insa, dansul mi-a explicat, mi-a desenat chiar ca acest lucru se face numai cand piatra este in coledoc. Am uneori dureri, nu f mari, depinde ce mananc, cand ma supar ma doare mai tare, dar stau si ma intreb, oare trebuie scoasa vez. biliara doar pt o piatra care nu da dureri f mari? nu pot sa cred ca medicina nu a avansat si ca se recurge la eliminarea vezicii biliare, mi se pare extrem, avand in vedere ca am 34 de ani, nu e cam devreme sa raman fara colecist? Apoi l-am intrebat daca nu e riscant sa fac operatia laparoscpic pt chist hidatic, intrucat mi-e frica sa nu se disemineze, dar dansul mi-a spus,,doar necunoscatorii nu pot opera chistul hidatic laparoscopic, dar , daca dv vreti, eu va fac si clasic, dar e mai bine laparoscopic , caci va recuperati mult mai repede”. Chiar nu mai stiu ce sa aleg acum, sunt ,,in ceata”, plus ca , tot mai sper sa gaseasca o solutie, sa scoata cumva piatra fara sa scoata tot organul…Va multumesc frumos ca va faceti timp sa ne raspundeti si noua!

 88. Pt. Rodica
  Imi cer scuze pt intirziere
  E posibil sa faci o inflamatie a intestinului – enterocolita … gastroenterocolita … – care explica atit frisonu+febra cit si varsaturile+diareea. Nu ma astept sa ai modificari la analize – cel mult cele de inflamatie/infectie sa fie crescute (WBC) incearca sa eviti acele alimente pe care intestinele tale nu le suporta. Daca cumva „aria”alimentelor ce pun probleme se axtinde ar trebui facute investigatii in directia unei intolerante fata de anumite componente alimentare

 89. Pt. Mary
  Scoate toata fierea adica. In operatiile de fiere nu se practica nici macar scoaterea DOAR a pietrelor. E scos tot organul in ideea ca oricum pietrele se refac daca nu e lichidat „vinovatul”

 90. adica il taie cu totul? k nu inteleg!

 91. Eu zic ca e una din acele doua chestii orizontale care delimiteaz amodificarile de nuanta gri ce apar in interiorul fiarei. Oricum sa nu iti imaginezi ca exista vreo operatie-minune care sa taie septul ala. Oricum nu la noi. Daca tot intra un chirurg in tine nu se va pierde in detalii de genul asta ci te va scapa de intreaga problema …

 92. deci cum o dau ,pana la urma tot trebuie sa scot ”fiara”! asta e ! cat mai merge cu pastile o mai tin ,dak mai fac vreo criza o scot k ma chinuie!
  am si eu o rugaminte puteti sa-mi arata si mie pe eco care este septul care imi face probleme? k am intrebat mai multi dr dar nu au rabdare sa-mi arate ! multumesc !

 93. Da… se vede acel sept si aparent acolo e doar mil, nu e clara o piatra. Totusi nu ar strica repetata ecografia, poate in alta incidenta sa apara si vreo pietricica. Daca nu exisa asa ceva (piatra) decizia de operatie depinde de simptome. O asemenea imagine la un pacient care nu are dureri nu impune interventie. In schimb la tine daca durerile si disconfortul alimentar persista e posibil, ca ultima solutie, scoaterea „fiarei”

 94. multumesc ! am inteles ! totusi as vrea sa mai cer o parere ! iata aici prima ecografie http://img63.imageshack.us/img63/8972/fiereamea.jpg ce parere aveti? e de operat?

  multumesc !

 95. Pt. cristi
  Uf … cam greu de zis. Exista notiunea de „migrena biiara” adica durere de cap de la fiere. Poate ameteala sa fie daca ai vomitat … sau nu ai mincat bine din cauza durerii. Sau poate nu s-au absorbit bine alimentele din cauza unei fiare mai lenese

 96. felicitari pentru site!! e foarte folositor!

 97. Buna,
  de la inceputul anului 2010 am facut deja 4 crize (eu zic ca de fiere), ma apuca in primul rand cu niste friguri si tremuraturi de abdomen, cu transpiratii reci de imi puneam 7 cojoace pe mine si nu imi reveneam , iar dupa cateva tremuraturi din astea incepeam sau sa vomit sau sa am nr. 2 (nu neaparat diaree).
  Dupa tot lantul asta de transpiratii si …rahatii imi reveneam dar slabita si ametita .
  Am facut ieri 18 martie 2010 ecografie sa vad daca nu am pietre la fiere.Nimic, fierea e curata curata.
  Acuma ce am uitat sa va spun am observat ca aceste crize le-am facut dupa ce am mancat sau gustat ceva afumat(sau peste sau curcan)
  se poate sa fie o problema de digetie? sau sa imi fii facut rau la ficat? acuma astept si analizele de la sange sa vedem cu stau cu ficatul.
  Poate cum spuneati mai sus, nu se goleste fierea cum trebuie si eu ii dau prea multa mancare stomacului care nu face fata.
  de la ce altceva pot fii simtomele mele?
  multumesc

 98. va rog daca se poate sa-mi spuneti ce anume din disfunctia bilei poate sa determine vertij

  Va multumesc

 99. Atentie mare la tratamentul cu ursofalk. Poate da leziuni hepatice. Citeste cu atentie prospectul si cintareste daca nu cumva riscurile sint mai mari decit beneficiile. Cu atit mai mult cu cit inteleg ca nu s-au evidentiat calculi.
  Durerea sub coaste in dr. cu iradiere in spate si umar drept e tipica pentru o problema la fiere. Nodul in git, arsurile in piept, durerile in capul pieptului indica in plus o problema gastrica – reflux gastro-esofagian, hiperaciditate. Pentru acest reflux + greturi metoclopramidul da rezultate bune. O explorare poate utila ar fi gastroscopia
  Da, pietrele sint de doua tipuri: Din colesterol, cele mai frecvente (cel mai posibil cazul tau ) dar si din pigmenti biliari. Uite aici un articol exhausiv despre tipuri de pietre si ce le favorizeaza aparitia.
  Problemele la fiere apar daca exista „ceva” care stinjeneste circulatia lichidului fiere. Acel ceva poate fi o piatra … dar si o „torsisune” a fiarei ori o „indoire” a ei. O asfel de torsiune sau indoire poate bloca iesirea lichidului de acolo, lichid care se poate infecta => colecistita si operatia de urgenta cu care ai fost „amenintata”. Oricum , daca vei repeta ecografia la alt medic , s-ar putea sa ai surprize sa apara si vreo piatra, observarea ei l aeco depinzind de multi factori (sensibilitatea aparatului, cit de plina a fost fierea in momentul examenului, experienta medicului…)
  Ca exista o anormalitate in functionarea fiarei , o discontinuitate in eliminarea lichidului din ea o demonstreza alternanta asta constipatie-scaun moale plus balonarea. Alimentatia abundenta „agita” fierea, stimuleaza secretia de bila si , pe fondul fiarei tale cu probleme duce la intoleranta pentru cantitati mari de alimente la o singura masa
  Ma scuzi ca poate am fost cam imprastiat cu explicatiile … aha, despre articol, e real ce scrie acolo, e si normal ca namolul acela sa fie punctul de plecare pentru calculi. E suficient sa apara un focar , un punct solid ca in jurul lui sa se depuna colesterol si sa apara piatra. Noroiul e o faza interemeidara in formarea calculilor

 100. buna ziua ! acum cateva saptamani am facut o criza urata de fiere am chemat salvarea si mi-au facut injectii pentru a ajuta fierea sa dreneze si a 2 zi am mers si am facut o eco ,iata ce scrie pe rezultatul de la eco : colecist forma globuloasa,septat incomplete infundibular,cudat medial ,fara calculi,sludge in cantitate medie ,nu se vizualizeaza semne ecografice de colecistita acuta .am fost cu eco la dr de familie si mi-a dat urm tratament capsule de ursofalk (cate 2 pe zi) .bilicol(2 pe zi) si no-spa pentru dureri si deasemenea si regim alimentar .problema e ca am dureri care sunt inca suportabile si noaptea cu toate k iau pastile .si mereu ma simt foarte balonata si simt o presiune mare in capul pieptului .ar putea sa fie vreo pietricica pe acolo care nu sa vazut la ecograf? ce imi recomandati? am uitat sa va spun k nu pot sa mananc la masa decat 4 linguri de mancare ! de ce oare? am facut si un control la un chirurg si mia zis k inca mai pot sta asa, dar eu nu ma simt bine sunt tot timpul balonata ,am stari de voma ,am dureri sub coasta dreapta care se duc pana in spate sau uneori simt aceasta durere in umarul drept sau uneori simt intepaturi in gat sau un nod in gat care ma sufoca ,uneori sunt constipata iar alteori am scaunul moale si de culoare galbena !
  am auzit ca pietrele la fiere pot fi de ,mai multe feluri !asa este?
  am uitat sa va spun k medicul care mia facut eco a zis k oricand pot ajunge la urgenta pe masa de operatie dupa o alta criza !
  tin sa va spun k si mama a fost operata de fiere pentru k era strrangulata de 3 ori si daduse in icter!
  IATA CE AM GASIT AICI ! http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2096592 ESTE ADEVARAT?

 101. Pt. Alexandru
  Caldura posibil sa fi stimulat circulatia singelui in zona … sau sa fi „dilatat” fiara si sa o deranjeze astfel. Poate ai putea incerca si alte calmante gen nospa, piafen …. sau substituenti de secretie biliara – colebil

 102. am avut dureri in partea dreapta sub coasta timp de vreo 7 luni dar acum ma jeneaza ceva sub coasta de parca am o greutate acolo si ma balonez..am facut ecografie si mi-a iesit fierea strangulata.poate sa fie din cauza asta?am luat rowachol si tin regim fff strict dar parca degeaba.durerea a inceput in timp ce stateam pe plaja la soare.are vreo legatura soarele?

 103. pentru 0bsey, : am o vecina care tot asa se plangea de dureri de cap continuu iar la inceputul anului acesta a facut un mic atac cerebral ! asa k nu sta fugi si fa rapid o tomografie ! durerea de cap continua prevesteste astfel de atacuri! sanatate multa!

 104. Operatia laparoscopica include o faza in care se introduc in burta citiva litri de gaz (CO2). posibil ca senzatia sa se datoree acestuia, mai ales daca a fost imediat dupa si pe masura ce trece timpul se estompeaza

 105. operatia a fost laparoscopica,am avut senzatia de parca nu imi por relaxa musculatura abdominala imediat dupa operatie,acum a patra zi parca simt o imbunatatire oarecare.Sa inteleg ca nu e normal sa simt asta?Ei au zis ca operatia a fost reusita, insa a fost o operatie dificila,au zis ca au tras tare de ea sa o scoata caci era foarte contractata si ingrosata, totusi nu a fost infectata…Am avut un scaun a treia zi dupa operatie.Mananc normal, de regim, in cantitati mici.Parca ma satur cu mult mai putina mancare decat inainte(si inainte mancam portii mici-oricum).

 106. Pt. Mihaela
  Incearca sa umbli si la regimul alimentar. Legume .. fructe … bine, cit se poate acum iarna.
  E o surpriza acest efect al colonhelp-ului. Daca nu are efect adaugarea de legume/fructe mai incearca o data, poate sa fi fost o coincidenta acea agravare a constipatiei. Dar daca si la a doua serie ai aceeasi senzatie de agravare a cosntipatiei nu il mai lua

 107. Operatia a fost „cu laser” sau clasica, cu taietura? Aceasta (contractare) e continua dupa trezirea din anestezie sau e ceva aparut acum , recent, de 1-2 zile? Ai avut scaun de la operatie? Daca problema e recenta, nu e scaun … e bine de consultat chirurgul care a operat
  Cit despre probleme .. unele au disparut, altele vor apare. Ca regula generala e f. posibil ca dupa mese prea bogate. … ori dupa cantitati mari din aceeasi mincare , sa apara balonare ori diaree

 108. revin si eu noutati.Am facut rmn si au descoperit piatra blocata chiar in gatul fiarei,deaia nu o depistau ei la eco, se tot uitau in fiere si pe caile biliare si nu era nici unde….Sambata m-au operat.Ma simt acceptabil, dar parca muschii burtii sunt in permanenta contractacti.E normal dupa operatie?Cam cat tim o sa mai simt durere…?Sper sa fie bine fara dansa ca prea mi-a dat multe dureri de cap, la figurat….Mulltulesc mult de sfaturi!

 109. Referitor la problema lui adrian, si eu sunt operata de colecist, e drept de aproape doua luni, dar sufar de constipatie, am incercat si ColonHelp dar spre marea mea surpriza mai rau m-am costipat, ciudat fenomen, majoritatea persoanelor care l-au luat si cu care am stat de vorba au 3 scaune pe zi. Eu l-am luat 3 zile si l-am intrerup..as mai incerca odata , ce ma sfatuiti?

 110. Fierea avea si ea rolul ei in digestie … dupa scoaterea ei e posibi lca digestia anumitor alimente consumate in cantitate mare DEODATA sa fie insuficienta de unde si diareea. Incearca sa bei berea „esalonat” in mai multe reprize. Bine, mi-e usor sa dau sfaturi, adevarul e ca daca iesi cu amicii la bere e greu sa te opresti dupa o halba si sa te apuci iar dupa vreo 2 ore …

 111. in urma cu un an am eliminat fierea prin laparoscopie…ma simnt f bine dar merg cam des pe la toaleta”(scaunul cam moale)..beau ceva beri pe zi”in jur de 3,4″sa fie din cauza asta?

 112. Va multumesc ptr raspuns si nu este nevoie sa va cereti scuze ptr intarziere…..cred ca aveti o mare putere de convingere….m-am programat ptr o alta ecografie la partea dr.superioara abdomen ptr vineri dar as vrea ca inainte sa fac un control esofagogastroduodenoscopic …acum cred ca intradevar este ceva legat de gastrita care cred ca m-a pus la incercare inca din anii de liceu(1989-1993)…
  a fost atunci prima data cand am avut probleme din cauza hranei cand, dupa ce serveam dimineata ceaiul si cu ce mai era acolo, la doua ,trei ore dupa, isi faceau aparitia simptomele(durere,arsura ) si-mi treceau numai daca mancam ceva.
  Vazand ca gaseam un remediu sub forma aceasta, o aplicam ,si de fiecare data cind aveam probleme del genere mancam ceva….a fost o perioada cand am urmat o cura cu un preparat din aloe,miere si vin,si ma simteam mai bine….oricum anii s-au scurs iar ajuns in italia si consumand apa minerala am readus la viata simptomele…am schimbat dieta si am trecut pe ranitidina ,mi-a dat cele mai bune rezultate dar sa zicem ca tot ceea ce am luat(ca remediu),a fost din proprie initiativa si din cunostintele personale.
  Datorita faptului ca a fost intotdeauna ceva trecator si indispensabil legat de ceea ce mancam ,nu am considerat ca ar fi o problema grava si nu am facut controale mai amanuntite ci doar ecografii.
  Pentru a inceta sa mai combat cu astfel de pobleme,acum m-am decis sa fac un pas mai mare inainte ,si sa descopar ce sta la originea lor facand mai multe investigati….ramane de vazut ce-mi va rezerva rezultatul acestui control invaziv..
  CU RESPECT,VA SALUT.

 113. E ca in bancurile cu Muphy … ceea ce incepe prost se termina si mai prost 😦
  Fructe/legume ideala sint cele cit mai „apoase” si neutre ca gust (deci exclus citrice). Inteleg prin asta mere , struguri (dar copti … nu stiu daca vei gasi pepiata), morcovi cruzi , banane (astea cu prudenta la inceput-unele „fiare” nu le tolereaza prea bine) , poti apela la borcanele cu compot de asta-toamna.
  Durerea de cap e asa-zisa „migrena biliara” si treptat iti va trece. Ca alimentatie – cit mai multa „zeama”, fierturi (cartofi fiert, orez…) si clasica pine prajita

 114. stiu ca am o fiere lenesa si plina cu mal,de vreo trei ani mananc sanatos ..daracum doua zile am facut o exceptie si am inceput ziua gresit mancand ciocolata si un fursec pe stomacul gol apoi,am mancat friptura de pui de casa ,prajita,niste alune si o prajitura de cofetarie…am vomat cam la o jumatate deora ,apoi tota ziua vomam tot ce luam..colebil,ceaiuri..am avut si dureri groaznice de cap..apoi am mancat a doua zi doar paine coapta in cuptor ,am baut ceaiuri de sunatoare si de musetel,o portocala si am baut si sucul unei portocale si a unui grapfruit..am luat ulcoran si colebil,aveam si acru in gura ,arsuri din somac..problema este ca inca am durere de cap dar mai suportabila si senzatia prmanenta de voma..parca as fi gravida ,dar sunt sigura ca nu acesta e motivul..vreau sa stiu ce am voie sa mananc..daca am voie fructe si care..dar legume?prospete sau fierte..cum sa scap destarea asta de voma?

 115. Pt. Cihianu
  E o lege de aur aceea ca vezica NU SE SALVEAZA. Motivul e ca se pot reface oricin d pietrele si o iei de la inceput. E drept ca legea e cam veche si , poate nu se justifica aplicarea ei totdeauna dar nu cred ca vei gasi chirurg care sa oprreze de fiere fara sa o scoata. E intr-adevar o problema acele pietre de pe canal, ele nu „ies” odata cu fierea. Mai ales daca operatia initiala e fost „cu laser” e posibil sa ramin ape canal. Iar de eliminat altfel decit operator nu e posibil

 116. Pt. Dorello
  Scuza-mi intirzierea.
  Angioamele astea sint un soi de ghemuri de vase de singe. Nu sint pietre, chiste hidatice sau alte grozavii din astea. Nu apartin de fiere iar aparitia lor nu e favorizata de colesterol sau de alimentatie. Astfel de hemangioame apar uneori si pe piele si au aspectul asta
  Sa trec acum la problema ta. Faptul ca durerea se amelioreaza la ranitidina arata ca originea ei e undeva la stomac si e legata de aciditatea gastrica. Posibil o infectie cu h. pilori. Poate ar fi mai indicat sa faci o gastroscopie eventual cu prelevare de mucoasa gastrica pt. determinarea acestui h. pilori. Stomacul doare mai ales primavara si toamna. Stresul ar putea favoriza cresterea secretiei acide. Ca si localizare a durerii, sub stern si usor in dreapta doare stomacul si duodenul. Daci ar putea fi o gastrita / duodenita. Desigur daca nu cumva e ulcer.
  E adevarat, grasimile deranjeaza fierea. Nu obligatoriu sa ai pietre acolo. Poatre fi si o fiere mai lenesa care sa puna probleme. In plus nu inseamna ca nu pot fi vinovate ambele (stomac+fiere) de problemele tale.
  Ce sa faci mai departe? In priml rind acea gastroscopie. Apoi daca totul e ok(desi ma indoiescc) repeta ecografia

 117. Flicitari pentru articol, e pe intelesul tuturor,doctorul din spital ori nu a dorit ori nu a vrut sa ma lamureasca dece trebuie sa fiu operat si sa mi se extraga fiara. Am intradevar icter mecanic dar il am si dupa opratie,pietrele de pe canal au ramas ele urmand sa-mi fie scoase prin endoscopie. Va intreb, oare in aceasta situatie nu putea fi salvata vezica biliara? Va multumesc!!!

 118. Ma adaug si eu celor care au probleme cu sanatatea nu inainte de a va transmite un salut si a va felicita pentru sfaturile pe care le dati celor care vi le cer;cazul meu cred ca este f apropriat cu cel relatat de „nadia”,nu am mari certete ci incertete date de senzatia de a avea o piatra in partea dreapta,sub stern,uneori dureroasa la palpare si cu dureri,arsuri in anumite perioade ale anului si mai ales dupa consumul de grasimi,prajeli pe care le-am si eliminat aproape la zero,si se simte diferenta(in bine),am avut colesterolul mare,un an in urma,l-am readus intre valorile normale cu alimentatia,trigliceridele la fel,dar problema mea este ca nu cunosc cauza care da nastere acestor crize.
  La un control ecografic facut in Italia un an in urma,unde de fapt ma aflu si in prezent,ce viza partea dreapta abdomen ,mi s-au descoperit pe ficat „in al patrulea segment doua formatiuni solide alaturate de circa 18 si 20 mm,iar in segmentul al saselea o formaziune cistica de 12 mm” denumite ANGIOME,care din spusele med.de familie nu trebuie sa ma preocupe si m-a sfatuit sa fac un control mai amanuntit (TAC) pe care nici pana in prezent nu l-am facut ptr. ca am vazut ca facand unele schimbari in dieta ma simteam mai bine;am observat ca in momentul crizelor atunci cand ragaiam ma simteam mai bine iar ca medicament am facut cure cu ranitidina ,care sincer sa fiu a dat rezultate,in sensul ca imi calma durerile.
  Cum astfel de crize au inceput sa ma preocupe cred ca voi reface un alt ecograf partea dr.abdomen iar in urma rezultatului se va vedea ce este de facut….ar putea sa fie responsabila”fiara” de tot disconfortul acesta????mentionez ca am 35 de ani,nu fumez,nu consum alcool,cafea insa ma mai stresez …..CE SFATURI IMI DATI?..VA MULTUMESC!

 119. Din pacate ceea ce faci tu e maximul ce poti face in primele 3 luni de sarcina, perioada cea mai periculoasa pentru copil (ma refer la riscul ca medicamentele sa ii produca malformatii). Cel mai „sigur”! e sa eviti acele alimente care stii ca iti supara fierea: prajeli, grasimi, oua, ciocolata.Sa repeti o ecografie sa nu fie cumva vorba de vreo pietricica pornita la plimbare, situatie ce necesita operatie. Dupa luna a IV- deca durerile sint chiar insuportabile , la sfatl obtetricianuli oti apela si la medicamente mai puternice, dar, repet, numai cu parerea specialistului

 120. sunt insarcinata in 12 saptamani de vreo 5 zile ma supara fierea cu greturi cefalee inapetenta sunt sub no-spa si scobutil inj ptr sarcina asa ca durerea de sub coasta e suportabila dar starea generala e aiurea ma tampesc durerile de cap si greata care e sigur de la colecist intrucat are un caracter permanent si am si o amareala in gura,tranzit normal ptr scaun si gaze,tin si regim stiu ca sarcina determina modificari si la nivelul cailor biliare iar eu is si recidivista,totusi ce pot face sa fie mai suportabil?multumesc anticipat

 121. Prin „zona stomacului ” trece si colonul transvers, balonarea fiind mai degraba un simptom ce tine de colon. Plus flatulenta urit mirositoare. Un colon iritabil ar fi un alt diagnostic posibil. Nu stiu in ce masura esti dispus sa mai „inghiti” un tub (de data asta cu posteriorul=colonoscpie).
  E adevarat, si fierea lenesa (care nu da modificari eco) poate explica flatulenta si balonarea. Nu stiu daca ai luat colebil, dar e un tratament care ar putea ajuta in acest caz

 122. Omeprazol am luat chiar la inceput fara efect , pantoprazol (controloc) lafel, acum incerc o cura de propolis cu miere , calmeaza pe moment doar , noaptea apar dureri si chiorait de stomac chiar daca mananc inainte de culcare sau nu. Acum simt ca si o balonare chiar in mijlocul abdomenului in zona stomacului. Ce control sa mai fac nu stiu , medicul meu a pus ca daca durerile persista dupa tratamentele de mai sus , s-ar putea sa fie de la bila.

 123. Va multumesc frumos pentru raspuns m-am linistit putin nu stiam daca am facut bine ca am refuzat operatia .Vreau sa va mai spun ca de trei saptamini nu am mai consumat carne grasimi dar maninc fructe si legume si nu stiu daca am voie nu m-am gindit la gastrita eram sigura ca durerea e de la fiere .asa mi-a zis si medicul de la primul echo ca exact acolo unde ma doare este fierea .Nu consum bauturi acidulate decit apa plata si ceai si totusi ma simt balonata indiferent ce as bea si as minca Multumesc mult pentru raspuns.

 124. Gastrita ar putea explca simptomele … inclusiv oprirea durerii dupa alimentatie
  Pare un exces de secretie gastrica. Despre cauze … o gramada inclusiv stresul ori alimenntatia prea acuda (exces de carnuri).
  Ca tratament ai putea incerca omeran … ranitidina … daca reduci din aciditatea alimentatiei poti obtine acelasi efect dar dupa mult timp. Incearca sa reduci si stresul , daca e posibil

 125. Bine, chirurgii stiu numai sa taie .. daca nu e clar ca ai pietre nu se justifica deocamdata operatia.
  Incearca pe moment sa eviti alimentele grele gen condimente, grasimi, oua, … dar efectul nu e astepta sa apara imediat…cam la o saptamina de regim. Poti incerca si cu pastile gen nospa, piafen …

 126. Am o durere sub coasta dreapta nu ma doare tare dar simt ca am un pietroi acolo chiar daca nu maninc tot ma deranjeaza.La un echo mi-a iesit foarte mult mil iar dupa o saptamina am facut alt echo si mi-a zis ca nu am nimic nu stiu ce sa cred .Medicul chirurg vrea sa ma opereze de fiere cica e posibil sa am microcalculi care nu se vad la echo iar eu am refuzat operatia nu stiu ce sa fac .

 127. Buna! am si eu o problema , insa nu stiu nici acum diagnosticul, in urma cu 6 luni a incepu sa ma doara stomacul, mai mult noaptea ( ma trezeam din somn ca sa mananc ceva de durere , astfel durerea se oprea parca imediat ) m-am prezentat la doctor , am facut; analize (cropo, giardia, H.Pylory de 2 ori fiecare) doar giardia pozitiv restul negativ, endoscopie – rezultat: gastrita acuta corporeala fara leziuni hemoragice evidente, ecografii vreo 3 , colecist de dimensiuni normale fara calculi, am primit si tratament Controloc ,si pentru paraziti Zentel.
  In urma tratamentului, nici o imbunatatire aceleasi simtome; durere in zona stomacului noaptea mai ales , flatulenta urat miroosiitoare, mai nou am observat ca urinez cam prea des, dimineata acid cu reflux cateodata si voma de culoare verde .
  Ce credeti ca ar fi problema?
  PS: nu fumez , cafea mai rar, alcool f. putin ( in urma sa am aceste probleme consumam alcool saptamanal )

 128. Pt. Laurentiu
  Dar, ar putea explca, mai ales daca gastrita e combinata si cu o duodenita
  Acu intrebarea e daca ai actionat si asupra a ceea ce a declansat acea gastrita. Adica ai reuds fumatul, ai renuntat la mese neregulate sau excasiv condimenate si lichide iritante (cola, sprite) ori ai atenuat din stres, toti acesti factori (dar si altii) putind mentine gastrita / duodenita chiar cu tot tratamentul din lume.
  In plus e si faimosul H. Pylorii care si el poate intretine o gastrita daca nu e distrus

 129. Da, rezonanta magnetica (rmn) e o explorare foarte buna.
  Ai grija cu tramadolu ca e ff puternic. Da mai ales greturi si varsaturi ca reactii adverse. Poti incerca supozitoare ca nu sint asa de „dure” ca efecte adverse

 130. Acum am primit pliantul, imi vor face rezonanta magnetica.Cat este de buna.?Se vede ceva la ea?Acum am durerea de o saptamana incontinuu.Nu dispare nicicum.Am luat un calmant numit TRAMADOL, si al lesinat la juma de ora dupa ce lam luat.Am luat 2 pastile 50 mg odata.
  Acum ma doare si sub coaste pana la omoplat.
  Bunica mea a murit de ciroza.Poate sa fie ciroza?

 131. salut. de 5luni am dureri groasnice inpartea dreapta am facut 4 eco si mi a spusca totul este ok dar am mai facut o edoscoie si a rezultat a am gastita eroziva dar amurmat tratament.si durerea nu a disparut va rog ce sa mai fac datim un sfat va multumesc

 132. Da, se vede la tomograf. Faptul ca durerea e mai mult toracica ma indeamna sa iti recomand odata in plus si o radiografie toracica.

 133. Va multumesc mult pentru raspuns.
  Daca intr-adevar ar fi un cheag cum l-ar putea descoperi?Se vede la tomograf?
  Am piatra de 0.7 la rinichiul drept, totusi ei zic ca e rea mica sa cauzeze crizele astea si nu ma doare deloc in spate.doarsub coasta dreapta.incape in capul pieptului si migraza spre dreapta sub toata coasta.Mi-as scoate fierea fara ezitare daca as stii ca e asta.Va mai scriu dupa celelalte investigatii sa va spuneti parerea. In doctorii astia din Uk nu am incredere deloc.Sunt foarte aerieni…

 134. Eu ziv ca e bine sa faci acele investigatii. totusi problemele au aparut dupa acea lovitura. Sa nu fie vreun cheag de singe cara sa nu fi fost descoperit pina acum. A mine sa mentionezi acea lovitura. Nu neaparat sa soui cine a dat-o – poti spune ca ai primit-o pe strada de la un necunoscut … sau ai cazut pe o piatra. Pnetru ca e important totusi pentru medici sa stie CE cauta.
  E ciudata continuitatea durerilor. O fiere de obicei doare dupa mese … dupa anumite mincaruri … nu ma leg de rinichi, probabil au fost cercetati fara a gasi ceva – si rinichii pot durea in fata desi de cele mai multe ori dor in spate. Ar putea fi ceva legat de diafragm – muschiul dintre ficat si plamin. Poate nu ar strica facut si un examen coproparazitologic, sa nu fie vreun vierme care sa se agite pe acolo, care nu se vede ecografic.

 135. Am descoperit si eu site-ul dvs in cautarea originii durerii mele din partea dreapta superioara.
  Este extraordinar.Aveam eu ceva idee cum functioneaza treaba, acum insa sunt lamurita pe deplin.
  Va voi spune si eu povestea mea.In urma cu doi ani la aproape un an de la nasterea primului copil, dupa un scandal in familie si un picior un burta am inceput sa simt durerea asta groazanica.La inceput nu am fost capabila sa o localizez.Simteam doar ca mi se contracta tot in mine, ca si cum o mana nevazuta imi framanta toata organele.A trecut si a aparut iar peste 3 saptamani si pestea late 2 pana am ajuns sa le am o zi da una nu.Tineau intre 8-12 ore si apareau noaptea sau seara.Am mers la doctor aici in (Scotia), dupa simptome fara alte investigatii mi-au zis ca e ulcer si m-au bagat pe tratament Omeprazol(2 pe zi timp de 2 luni).Nici o schimbare.Am inceput si regim.Fara oua, lapte, prajeli.Mancam doar fiert sau la cuptor si carne numai peste si piept de pui.Am incercat si naturist cu suc de varza 2 saptamani si suc de carof.Nici o schimbare.Am venit la Bucuresti cand durerile erau zilnice.Am pers la prof.dr Oproiu la Mediclass.La palpare si apoi eco care a confirmat piatra la fiere 1cm jumate.M-a programat la operatie, dar am renuntat in ultimul moment caci eram gravida in 2 luni si nu am vrut sa pierd bebele.M-am chinuit ca un caine aproape toata sarcina.In luna 5 la un eco s-a vazut ca piatra se sparsese in bucati(3).Un alt eco la 7 luni repetat de 3 ori arata ca piatra disparuse.Cred ca si stiu cand am eliminat bucatile ca am avut cateva crize groaznice cu lesin.Am avut 2 luni fara nici o criza au fost cele mai fericite!Spre sfarsitul sarcinii durerile au reaparut.Am nascut la termen un baietel sanatos. Acum la 2 luni dupa nastere alta eco nu mai am pietre doar ceva mal.Durerile sunt zilnice dar suportabile si mai degraba contiunue decat spasmodice.Nici analgezicele nici antispasticele nu ma mai ajuta…Sunt disperata. Ce poate fii??Ei au zis ca ma programeaza la operatie dar nu garanteaza ca va disparea durerea.Sa ma operez??Sa scot o fiere fara pietre??Ce ma sfatuiti.Regimul inca il tin.Mai calc stramb la dulciuri facute in casa(tip kec) dar in rest ca la carte.Au zis ca ficatul si pancreasul arat ok.M-au programat la endoscopie si rezonanta magnetica inainte de operatie sa excluda alte pricini.
  Nu am mentionat pana acum niciunui doctor lovitura caci mi-a fost rusine.Credeti ca are legatura?Oricum am observat ca durerea e maidegraba legata de stres decat de mancare, desi si unele mancaruri o cauzeaza.Am 28 de ani.Astept cu nerabdare un raspuns din partea dvs.!

 136. Desi rezultatele nu concorda, totusi problema cred ca este la fiere. Faptul ca nu sint calculiiti permite o gama mai larga de optiuni terapeutice, de la clasicele colebil , nospa , piafen , scobutil pina la un medicament naturist gen spirulina care de multe ori da rezultate bune.Poate cu unele din acestea ai incercat, poate cu unele nu. Incearca mai ales colebilul si spirulina.

 137. acu cca 5 saptamani in urma unei mese cu fasole boabe m-am trezit cu niste dureri in partea dreapta care nu au cedat in totalitate nici pina azi ;am facut trei ecografe la primul -colicist cudat si septat,la al 2-ileacolicist cu noroi,urat dar dr nu se baza pe eco prea tare,la al trilea eco colicist perete suplu fr calculi (intre primul si al treilea am facut o cura cu 300ml ulei m si 300 ml zeama lamaie an cca 3 ore)am facut si colonoscopie -pana la cec normala-pana acolo sa dus cu camera -de acolo nu mai stim;endoscopie=hernie gastrica transhiatala si gastrita eritematoasa antrala ,(aici cred ca a lucrat zeama de lamai si uleiul )tin regim pot spune strict si durerile tot persista acu de cca 5 zile am si amar an gura -iau tratament =omez 40mg si epirax 3pe zi -ce sfaturi ami dati sa scap de durere si sa mananc cat de cat normal deoarece am cam ancepur sa tremure corpul -probabil am facut si vreo anemie ptca fructe nu suport salate la fel -mananc covrigi ceaiuri cereale integrale si cate un pastrav fiert an zarzavat ca de supe ma doare
  nu stiu ce sa mai fac
  va multumesc.

 138. Ok , am sa va urmez , sfatul. Multumesc pentru raspuns.

 139. Daca apaer la inspir poate fi vorba inclusiv de o „cicatrice” interioara de la vechea operatie. Oricum fa acea ecografie

 140. Eu as zice sa mai ai nitel rabdare in actiunea de a iti „helpăi” colonul. Abia ai 7 zile de la operatie … lasa macar o luna , stii vorba aia cu graba care strica treaba ….

 141. Nu durerea imi apare pur si simplu ma ia din senin este de ajuns sa inspir ca sa ma doara. Oricum multumesc pentru raspuns probabil ca voi face o ecografie sa vad cine se joaca cu nervii mei, cat despre mancare incerc sa tin regim pentru ca in urma unui examen medical pentru angajare doctorul mi-a recomandat sa tin regim deoarece tatal meu sufera de diabet si are probleme cu inima si din spusele doctorului pot mosteni aceasta boala sa ii zic asa daca nu o previn. Oricum multumesc mult pentru raspuns foarte promp.

  Multumesc,
  O zi buna.

 142. Atunci ai avut cred a apendicita retro … sau sub hepatica.
  E important daca durerea de acum e in relatie cu mincarea.Daca apare la 1-2 ore dupa ce maninci, posibil sa fie de la fiere.Nu neaparat grasimea declanseaza durerea de fiere, ea poate apare si la condimente(ceapa) oua , prajeli, uneori chiar la dulciuri(ciocolata)
  Daca durerea apare mai repede de o ora dupa mese poate fi si la duoden.Nu neaparat ulcer.
  DAca durerea e si in spate si coboara in jos poate fi de la rinichi
  Ce sa faci mai departe. Eu zic ca in primul rind o ecografie abdominala care sa vada cum stai cu fierea.Cu pietre, cu namol, lenesa, cudata sau cum o mai fi.Problemele duodenale nu se vad la eco dar daca medicul considera poate sa iti recomande o gastroscopie.Nu e prea placuta.
  Cu rinichi afli ce e tot ecografic
  Ca tratament … depinde de rezultatul ecografiei.Ai citi in articol despre tratamentul fiarei. Pentru duoden merge omez … metoprolol. L arinichi nospa,piafen … poate si un antibiotic daca e rost de infectie

 143. Buna Ziua!

  In anul 2003 m-am operat de peritonita acuta nu aveam nici un fel de simptom precum zic altii ca iti amorteste piciorul sau chestii de genul asta, in schimb am avut o durere sub coaste in partea dreapta precum ca apendicul meu o luase in sus si nu in jos cu ar fi fost normal. Nu am mai avut de mult timp aceasta durere dupa operatie, doar de ceva timp cred ca de vreo 2-3 luni mi-a reaparut aceasta durere din nou si nu stiu ce sa fac gras nu mananc ca nu imi place grasimea. Este oare posibil ca aceasta durere sa fie de la fiere si daca da ce ar trebui sa fac?
  Este bine structurat blogul chiar imi place se gasesc informatii destul de bune si explicati din care poti intelege. Tine-o tot asa.

  Multumesc

 144. Am 7 zile de cand sunt operata de colecist (litiaza biliara),totul a decurs bine si in timpul operaitei si dupa,ma simt insa slabita, fara energie, am inceput sa mananca cate putin si des, e bine. Problema este constipatia pe care o aveam si inainte de operatie, o tin in „frau” cu o lingura de miere de albine la prima ora a diminetii, m-a ajutat foarte mult. Intrebarea mea este pot lua ColonHelp? Printre alimentele interzise se afla si condimentele, in acest produs ColonHelp se afla tot felul de seminte foarte aromate, credeti ca mi-ar face rau????

 145. Posibil sa fie de la fiara …. nu atit pentru ca e bolnava cit unfel de reflux al secretiei biliare din stomac spre gura. E doar unmecanissm posibil, daca asta e ar trebui sa nu mai apara (gustul) daca inaite de a consuma bere cu 1-2 ori iei un metoclopramid.

 146. de la un timp am un gust amar pe limba cand beau bere(si nu e de la hamei pt. ca inainte nu aveam) dar acest simptom apare numai la bere, la vin de ex. nu(tarii nu consum) nu beau regulat si nici la mancaruri nu simt doar o intoleranta la ceapa si usturoi.O fi fiara raspunzatoare de acest disconfort si cum as putea remedia ?Multumesc respectuos si toata cosideratia pt. ceea ce faceti!

 147. As zice mai degraba o fiere lenesa sa fie de vina.Pentru digestia uleiului e nevoie de lichidul din fiere, iar daca asta e lenesa si nu trimite lichid suficient apare diareea.
  Incearca sa iei cantitati mai mici de ulei … de pilda o lingurita;Cit sa poata fi digerata de fierea aia lenesa. Daca problema nu mai apare poti dupa un timp sa maresti treptat doza.Daca problema persista si la doze mici e posibil sa fie vb. si de o intoleranta a acelui ulei

 148. As dori sa stiu daca diarea provocata dupa o cura zilnica cu ulei de masline (o lingura) si lamaie luate pe stomacul gol cateodata urmate si de un ceai (sunatoare ,musetel ,menta,tei) ar putea fi cauzata de o fiere prea activa? si ce ar fi indicat sa fac.Multumesc anticpat!

 149. Atunci incearca sa te cauti la fiere … daca ai acea spondiloza nu strica sa vezi eventuale cauze (poate te bate la ceafa vre-un vint de aer conditionat la locul de munca).
  Si ai grija cu medicamentele alea ca dau dependenta si daca abuzezi risti sa nu mai poti fara ele, basca sa ai nevoie de altele mai tari …
  Nu strica sa treci si pe la un oftalmolog, poate sa fie nevoie de oarece dioptrii … 😦

 150. Aaa si….. Sorry to bother, dar price parere e bibevenita:-p….. Durerea e Mai accentuata in frunte , Putin ochi si merge pans in crestetul capului and as I said e insotita de o ameteala puternica do’h

 151. Am 23 de ani deci menopauza no way ;)) anticonceptionale nu folosesc, durerea de cap intradevar e mult Mai accentuata dupa ce mananc ( indiferent alimnte de regim sau nu) …. Pitici la cap … Or fi aparut vro cativa intre timp :)) am lust un timp si Xanax si bromazapan ca sa mai functionez cat de cat dar cu ele sau fara ele the same thing, durerea persista.
  Am o spondiloza cervicala incipienta am facut fizioterapie dar nimic 😦

 152. Asa… cu ameteala … ar merge o spondiloza cervicala.Intra in discutie mai ales daca durerea e mai mult la ceafa

 153. Exista intr-adevar notiunea de „migrena biliara” care semnifica o „vina” a fiarei pentru durerea de cap.Mai ales ca la cap ai iesit OK (e drept ca piticii de pe creier nu se vad la CT 😀 😀 am glumit,sper sa nu te fi suparat) incearca sa vezi si de fiere.Mai ales daca ai observa tca durerea sa apara dupa mese copioase, pline de grasime , prajeli sau dulciuri).
  Nu stiu daca e cazul dar ar putea fi relatie sicu probleme hormonale.Ai inceput cumva sa iei acum un an anticonceptionale ori ai renuntat atunci la ele … sau menopauza …

 154. Forgot to mention….. Ametesc, ametesc f rare , si Mai ales cand ma trazneste durerea puternica , seara, in rest e durere si ameteala acceptabila. A si inca un lucru ma plaaaaaaaannnng muuuuullllltttt, sorry ;))

 155. So…am si eu o mica mare problema. De circa un an si cateva luni am o durere continua de cap,cateodata insuportabila de cred k o sa o iau razna. Am facut tomograf, RMN , nimic la cap; am fost operata de rinita si deviatie de sept , nada nici o schimbare. Cum durerea accentuata este insotita mereu de tremur si greata ( care este aproape continua ) m’ am decis sa fac o raza la stomac…. Result : ulcer duodenal. Mi s-a dat tratament si Regim, momentan il tin, ma simt Mai rau dar banuiesc ca e normal, si totusi capul tot imi bubuie, in special seara. Acuma nebuna nu oi fi, si sper sa nu fie semn k o iau razna, dar credeti ca ar trebui sa’ mi investighez si fierea? Poate da dureri de cap? De durut ma Mai doare dar nu e ceva de speriat si nici prea des, Mai mult simt o senzatie de plin in partea dreapta decat durere. Acum dupa un boring si long mesaj m’ ar interesa sa stiu si parerea dvs

 156. 🙂
  Totul e sa gasiti toate bolile pe aici …

 157. Excelenta prezentare. Am descoperit acum de ce, cateodata, ma doare de mor in dreapta-sus (zona URQ 😉 ). Mancare prea multa, prea grea si prea tarziu in noapte. De aceea, probabil, si am 85 kg la 1,75. Voi fi mai atent la ce si, mai ales CAT mananc.
  Multumesc.
  Am si o veste rea pt tine: blogul tau este, de acum la Favorite. De ce este o veste rea ? Pentru ca suntem multi in neam, care mai de care cu probleme si problemute medicale.
  Daca-i spun mamei mele de blogul tau … 🙂
  Numai bine

 158. Pai de fiara nu poti scapa decit prin operatie 😦
  Daca te referi la pietrele de la fiara trebuie sa te dezamagesc. Medicina „oficiala” recunoaste doar un medicament pentru dizolvarea pietrelor de la fiere , anume acid ursodeoxicolic dar e un tratament care poate tine ani de zile si nici macar nu e 100% eficace
  Iar despre medicina naturista nu ma pronunt. Am mai spus si cu alta ocazie,nu neg ca ar avea efecte (am auzit si eu de ceva cure cu seminte de marar parca) dar nefiind specializat in asa ceva prefer sa te las sa cauti in alte site-uri mai „specializate” in asa ceva

 159. buna, ce tratament natural imi indicati in extimparea veziculei biliare

 160. Acu,sincer , sfaturi nu mi-a fost greu sa iti dau. Sper sa iti fi fost si de folos …
  M-ai facut sa ma uit la creatura aia … crd ca o sa-l visez 😦

 161. Hahaha, multzumesc fain! Daca eram si eu ca o fantana arteziana eram o fericita, nu mai zaceam 3 zile (cred), dar … n-am reusit sa fac baltoci prin casa :))))
  Deja beau apa in disperare. Si ceai. Mercic pt no-spa si ranitidina (nu m-as fi gandit!) Cat despre porcina, o imi vina idei dintr-astea doar cand o sa arat, brusc, asa: http://lauriekendrick.files.wordpress.com/2009/05/swine-flu-face.jpg
  Multumesc inca o data! Spor la scris in continuare!

 162. Pai la atita lichid ieşit pe toate gaurile posibile şi nimic bagat …. => deshidratare cu slabiciune,ameteala si tot tacimul.
  Febra + frison = infectie.Stiu ca e la moda gripa aia cu porci dar daca nu tusesti nu ai sansa la o moarte asa exotica.Cel mai probabil e o gastroenterocolita si ce te doare pe tine pe acolo cred ca e mai degraba maţu gros care precis e iritat si se zvîrcoleşte de zor (spasm=durere)
  Triferment…. colebil… cam inutil. Vorba aia ce sa mai (tri)fermentezi daca ai borît tot din tine.Era bun imediat dupa oltenestii aia,agu geaba umbrela daca esti uda.
  Tratament (pe scurt,ca sa ai timp sa citesti intre doua borîturi)
  1.Pentru ameteala si slabiciune LICHIDE cit mai multe si mai „chioare” adica ceaiuri călduţe si nimic acidulat , alb au maro
  2.Pentru durere un antispastic (NoSpa) si un antiacid (omeran,ranitidina)
  3.pentru boritura metoclopramid
  Daca vomiti imediat tot ce bagi in gura nu mai strica piuele degeaba,le trebuie macar juma de ora dupa ce le-ai inghitit ca sa aibe efect. Mergi pe la vreo urgenta sa iti puna perfuzii

 163. ok, here it goes..
  je: 29 de ani, un an juma’te de la nastere si o „ramasitza” de 17 kg (utrogestan…). In mod normal o hipocalcemie inainte/ dupa menstra. Nici o problema digestiva inafara unei constipatii cronice (rezolvata cu cafeaua matinala si o cana de lapte seara daca prima varianta nu avea efect).
  Context: la o sapt dupa o menstra „ciudata”… Naiba sa-l ia de ciclu, era ca ceasul elvetian, 27-29 de zile si de 5 luni imi vine la 31-33 de zile! WTF?!)
  Situatie-actiune: Greatza, diaree, ameteala. Presupun: ori gravidie ori lipsa de ca. Bag calciu, fier (preventiv) si un test de sarcina (no baby). Singurul efect – nu s-a mai invartit casa. Continuare cu greatza si febra 38, frisoane. . Sg aliment consumat in plus fatza de familie: doi oltenesti. Presupun ca „de la ei” si bag un Triferment (n-aveam colebil).
  Rezultat: Ma doare ficatul (bila?!) de 2 zile, continua starea de slabiciune fizica si ameteala… Daca imi sun med de familie zice ca sunt nebuna si sa iau un colebil. Mersi, atata m-a dus si pe mine capul. Dar durerea continua.
  Idei?

 164. Va felicit pentru prezentarea facuta ,,fiarei”!
  Daca as fi citit asta inainte de a ma opera de colicist, sigur nu m-as fi grabit sa o fac. Acum nu mai am ce face, doar sa sper ca totul va fi bine.

 165. Eu nu am patit :D.
  Posibil sa fie in cadrul unui sindrom premenstrual.Incearca sa eviti in perioada respectiva sa consumi alimente care deranjeaza fierea(oua, grasimi, ciocolata,condimente, prajeli)

 166. ce puteti sa-mi spuneti de varsaturile cu gust foarte amar si un lichid spumos mai ales cant sant in perioada de menstruatie?ati patit careva asa ceva?multumiri anticipate.ali

 167. Nu neaparat sa iei ceva. E inportant si ce maninci,sa eviti grasimile,dulciurile condimentele.Mesele sa nu fie foarte bogate.
  De medicamente ce sa zic,e important daca ai pietre sau nu.Balonarea apare de obicei daca exista o fiere mai lenesa si poti lua in acel caz hepatobil…colebil…Dar ramin la sugestia de a descoperi singura alimentele cu probleme si de a le evita pe cit posibil.

 168. sufar de probleme cu fierea si sunt foarte balonata.ce pot lua pt a remedia acest lucru??

 169. Merci de aprecieri…
  Da,e posibila refacerea fiarei dar dupa 15-20 de ani.Se aduna lichid in canalul ramas dupa scoaterei ei si care este cusut „in fund de sac” iar treptat acet tub infundat se poate dilata si rezulta un fel de „alta” FIARA

 170. Mersi de explicatii ! E adevarat ca dupa o colecistectomie, dupa ani si ani, se poate forma o asa-zisa a doua fiere ?

  Frumos blog, imi place modul de redactare al articolelor, foarte informative si pe intelesul tuturor. Imi face placere sa stiu ca avem doctori timisoreni la curent cu lumea new-media. 🙂

 171. Pai fiara depoziteaza bila care e un soi de detergent care „dizolva” grasimile.Dupa ce maninci detergentul e eliminat din rezervorul-fiara si dizolva grasimile.
  Daca nu mai e fiara,detergentul curge in continuu in intestin,indiferent ca ai mincat sau nu.Deci atunci cind va fi nevoie cantitatea de detergent va fi mai mica.Asa incit e bine ca anumite alimente sa fie consumate in cantitati mai mici(e vorba in special de grasimi,prajeli,oua….) iar mesele sa fie mai dese si in cantitate mica.Orice tulburari de digestie datorate insuficientei detergentului se manifesta prin balonare si/sau diaree.Deci dupa ceva timp vei reusi singur sa iti dozezi mesele atit cantitativ cit si intervalul dintre ele.

 172. Ce imi puteti recomanda in cazul lipsei vezicii biliare(extirpata pe cale chirurgicala)?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: